L’Estadi Olímpic acollirà una incubadora de ‘start-ups’ esportives

La iniciativa té un pressupost de 2,8 milions d’euros i s’instal·larà a la façana sud del recinte a principis de 2023

Categories:

Redacció

L’Estadi Olímpic acollirà una incubadora de ‘start-ups’ esportives
L’Estadi Olímpic acollirà una incubadora de ‘start-ups’ esportives | Cha già José (Flickr)

L’Estadi Olímpic de Montjuïc acollirà la primera incubadora de start-ups tecnològiques centrades en el món de l’esport de Barcelona. Aquest nou espai s’emmarca dins del projecte del Barcelona Sports Hub i s’iniciarà amb una adequació de les instal·lacions que l’empresa pública Barcelona de Serveis Municipals (B:SM) licitarà aquest febrer. La previsió dels impulsors, que compten amb la col·laboració de l’Institut Barcelona Esports i Barcelona Activa, és començar les obres durant la segona meitat de 2022 i acabar-les el primer trimestre de 2023.

La iniciativa compta amb un pressupost de 2,8 milions d’euros i s’ubicarà en una antiga àrea d’oficines de la façana sud de l’Estadi Olímpic. L’espai, de 1.100 metres quadrats, disposarà d’una zona de preincubació, fins a 12 mòduls de treball interconnectables, sales de reunions i entorns d’ús comú per als professionals que hi treballin. Així mateix, davant les oficines es vol aprofitar un espai de 400 metres quadrats per organitzar trobades a l'aire lliure i fomentar el networking entre empreses.

La incubadora de Montjuïc serà la primera instal·lació física del nou Barcelona Sports Hub, un entorn que vol convertir la capital catalana en un referent internacional en el sector tecnològic dedicat a l’esport. El projecte inclourà grans empreses, institucions, start-ups i altres agents del sector. Tanmateix, no s’ha de confondre amb el Barcelona Sports Tech Hub, un acord signat entre la Generalitat i l’associació Barcelona Sportstech HUB23 l’abril de 2021 que també ha iniciat projectes d’acceleració d’empreses emergents.