Barcelona potencia les ‘sportstech’ amb un programa per a impulsar ‘start-ups’

La iniciativa Sport-up assessorarà 12 projectes especialitzats en innovacions en el sector de l’esport

RedaccióACN

El programa tindrà una durada de vuit mesos i compensarà al guanyador amb 10.000 euros
El programa tindrà una durada de vuit mesos i compensarà al guanyador amb 10.000 euros | mali maeder (Pexels)

L’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa Sport-up, un programa per impulsar la creació de start-ups esportives, tecnològiques i innovadores. La primera edició de la iniciativa, que tindrà una durada de vuit mesos, seleccionarà 12 projectes que rebran formació i assessorament en espais de treball compartits ubicats a la Incubadora Amogàvers, i entre tots ells se seleccionarà un guanyador que rebrà una dotació econòmica de 10.000 euros.

Sport-up té com a objectiu desenvolupar "un programa referent i d'excel·lència de creació d'empreses" en l'àmbit de la indústria tecnològica esportiva i convertir Barcelona en "un pol d'atracció" per a iniciatives de l'àmbit esportiu, segons el comunicat de Barcelona Activa. És per això que la iniciativa es dirigeix a empreses del sector de l’activitat esportiva que es trobin en fase de validació del seu producte en el mercat o que estiguin a punt d’enllestir el seu prototip. En aquest sentit, el programa cerca innovacions relacionades amb els wearables o roba intel·ligent, els marketplace esportius, les aplicacions de dades d’activitat física o els eSports, entre altres propostes.

El programa Sport-up durarà vuit mesos i dotarà als 12 projectes escollits d'espais de treball compartits i formació i assessorament

Les sol·licituds per entrar a la primera edició de Sport-up s’obriran el pròxim 4 de maig i romandran actives fins al dia 30. En la primera fase del projecte s’escolliran 20 iniciatives a través d’entrevistes amb l’equip gestor, i posteriorment s’iniciarà un procés d’entrenament intensiu que durarà quatre dies on es perfilarà el projecte i es prepararà una presentació. Un tribunal de persones procedents de l'ecosistema emprenedor i del sector de la tecnologia de l'esport escollirà les 12 companyies que participaran en el programa, que començarà el juny de 2021 i finalitzarà el gener de 2022.

La iniciativa Sport-up està liderada per Barcelona Activa i comptarà amb la col·laboració d’AticcoLab i del clúster de la indústria de l'esport Indescat. El projecte s’emmarca dins del Barcelona Sports Tech Hub, el nou hub català d’empreses relacionades amb les tecnologies de l’esport impulsat per la Generalitat de Catalunya, amb el fi de dotar a la ciutat d’un “punt de suport a noves iniciatives o de recent constitució per desenvolupar el model de negoci en aquest àmbit”, d’acord amb el comunicat de Barcelona Activa.