El govern impulsa les tecnologies de l’esport amb un nou ‘hub’ internacional

La col·laboració amb Barcelona Sportstech HUB23 vol fomentar la innovació i la competitivitat del sector

Categories:

Redacció

L'acord entre el Departament de Polítiques Digitals i Barcelona Sportstech HUB23 vol dinamitzar l'ecosistema de les tecnologies de l'esport a Catalunya
L'acord entre el Departament de Polítiques Digitals i Barcelona Sportstech HUB23 vol dinamitzar l'ecosistema de les tecnologies de l'esport a Catalunya | Cedida

La Generalitat ha signat aquest divendres un acord de col·laboració amb l’associació Barcelona Sportstech HUB23 amb l’objectiu de potenciar l’ecosistema de les tecnologies de l’esport, o sportstech, a Catalunya. El protocol contempla la creació conjunta d’un hub descentralitzat, amb seu principal a Barcelona, que fomenti la innovació i la competitivitat del sector al territori i tingui un caràcter internacional i multidisciplinari.

Les línies d’actuació principals se centren a promoure la vinculació de Barcelona i Catalunya amb la tecnologia i l’esport, així com en atraure inversió local i internacional i proposar vies de comunicació entre el talent nacional i les empreses especialitzades en sportstech. A més, també es pretén potenciar la creació d’un entorn idoni per al desenvolupament d’empreses catalanes dedicades a les tecnologies de l’esport i col·laborar amb altres organitzacions per impulsar tot l’ecosistema tecnològic.

Aquest sector emergent busca implementar les tecnologies més avançades al món dels esports, des de les pràctiques més tradicionals fins als electrònics. D’aquesta manera, la realitat virtual, la realitat augmentada, el big data, la intel·ligència artificial o el blockchain són algunes de les innovacions que l’sportstech vol explorar i aplicar. Es tracta d’un ecosistema ampli que agrupa entitats tan diverses com empreses, start-ups, clubs esportius, universitats i administracions.

L'acord busca vincular internacionalment Catalunya amb l'esport i la tecnologia i posar en contacte inversors i empreses del sector

El Departament de Polítiques Digitals remarca la idoneïtat de Catalunya com un espai per a desenvolupar profundament les sportstech, atesa la presència d’una de les majors concentracions d’empreses esportives d’Europa i d‘un ecosistema emprenedor que “abasta tots els dominis de la innovació tecnològica i digital”. Barcelona és també la tercera ciutat europea amb més empreses dedicades a les tecnologies de l’esport, a més de ser la tercera més popular del continent per a establir una start-up, d’acord amb el darrer informe de Startup Heatmap Europe.

Per la seva banda, l’associació Barcelona Sportstech HUB23 representa més de 100 start-ups, empreses i organitzacions especialitzades en el sector que s’han aliat per desenvolupar de manera cooperativa un hub de “referència internacional” per al desenvolupament de les tecnologies de l’esport. L’organització inclou des d’institucions dedicades al monitoratge de l’activitat esportiva i a la creació d’equipaments i metodologies d’entrenament fins a empreses centrades en l’organització d’esdeveniments, agrupacions dedicades a la creació de continguts i gestió de comunitats d’aficionats i a entitats especialitzades en eSports.