MonTech, el projecte educatiu de la UdG per fomentar les tecnologies creatives

La iniciativa fussiona la metodologia Montessori amb la cultura DIY i compta amb finançament europeu i amb la participació de docents d’arreu del continent

Categories:

RedaccióACN

MonTech, el projecte educatiu de la UdG per fomentar les tecnologies creatives
MonTech, el projecte educatiu de la UdG per fomentar les tecnologies creatives | UdG

El mètode Montessori és una filosofia d’ensenyament dissenyada per la pedagoga italiana Maria Montessori que consisteix a confiar en l’autonomia i l’espontaneïtat dels infants perquè desenvolupin projectes propis dins d’un entorn preparat i vigilat. Aquesta és la metodologia que ha escollit la Universitat de Girona (UdG) per crear MonTech, un projecte educatiu inspirat en la cultura DIY (Do It Yourself, “fes-ho tu mateix”) que vol fomentar l’ús creatiu de les noves tecnologies entre els més joves.

La iniciativa s’emmarca dins d’un projecte finançat amb fons europeus que lidera la UdG i compta amb set socis provinents de Grècia, Turquia, Bulgària, Romania i Irlanda. La voluntat dels seus impulsors és adaptar la metodologia proposada per Montessori al nou context escolar, marcat per una major multiculturalitat fruit de l’arribada d’infants migrants o refugiats. També es volen integrar eines digitals modernes i econòmiques, per tal que sigui un sistema que puguin aplicar les escoles amb pocs recursos.

Ara per ara, el projecte MonTech es troba en fase de disseny i redacció de la guia que s’enviarà a tots els professors. Per aquesta activitat, aquesta setmana han arribat a Girona 35 mestres d’arreu d’Europa per posar en comú els coneixements adquirits. En aquesta sessió també hi participaran docents de dues escoles de Salt: El Veïnat i El Gegant del Rec.

Etiquetes