Peces de Lego per reinventar el transport

La First Lego League torna a Girona per fomentar les vocacions científiques i tecnològiques dels joves a través de la robòtica

Categories:

ACN

La Universitat de Girona tornarà a acollir la fase local de la competició internacional de robòtica de Lego
La Universitat de Girona tornarà a acollir la fase local de la competició internacional de robòtica de Lego | UdG

Els blocs de construcció són una de les joguines més habituals a la infantesa, però també tenen les seves aplicacions educatives en etapes posteriors. En això consisteix la First Lego League, una competició internacional per a adolescents d’entre 10 i 16 anys que vol despertar l'interès i la vocació dels joves per a les professions científiques i tecnològiques. El torneig d’enguany té el transport com a temàtica principal celebrarà la seva fase local de Girona el pròxim dissabte 5 de febrer a l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Girona (UdG).

Aquest any, els joves que competeixin a la First Lego League hauran d'abordar el repte 'CargoConnect'. En ell, els equips hauran de plantejar solucions innovadores per transportar persones i mercaderies a escala mundial. Cadascuna de les 14 formacions que participen haurà de presentar una solució imaginativa davant d'un jurat en cinc minuts. Seguidament, els participants posaran a prova els robots que han dissenyat, construït i programat perquè resolguin les missions plantejades en un màxim de dos minuts i mig. Per últim, els equips presentaran els seus robots i explicaran tots els processos tècnics que han seguit per construir-lo i programar-lo davant d'un tribunal d'experts.

El torneig local a la Politècnica està organitzat per l’Associació Ingeniera.soy i la Universitat de Girona i s’inclou en el marc d’un programa internacional, amb presència a 110 països i amb la participació de més de mig milió d’estudiants. La fase gironina es farà entre les vuit del matí fins a pràcticament les tres de la tarda i estarà presentada pel youtuber gironí Long Li Xue.