Les xarxes socials creixen un 10% el 2021 i superen els 4.600 milions d’usuaris

Facebook es manté com a plataforma amb més comptes registrats, però la preferida del públic és WhatsApp

Categories:

Redacció

Cada persona està registrada, de mitjana, a 7,5 xarxes socials diferents
Cada persona està registrada, de mitjana, a 7,5 xarxes socials diferents | CC0

Les xarxes socials han captat prop de 500 milions de nous usuaris durant el 2021, el que suposa un creixement del 10,1% respecte a l’any anterior i un total de 4.620 milions de persones presents a aquestes plataformes. Així ho testimonia l’informe The Global State of Digital 2022 de Hootsuite, un estudi que elaboren cada any amb dades de 230 països diferents per conèixer l’estat del sector. En l’edició d’enguany, de la qual se n’han publicat les principals conclusions, es destaca el fet que la població cada vegada té presència a més plataformes: de mitjana, cada persona està registrada a 7,5 entorns digitals diferents.

Tot i l’acumulació de polèmiques que ha anat acumulant durant el 2021, Facebook es manté com la xarxa social líder del planeta amb més de 2.910 milions de persones registrades. Això sí, Hootsuite apunta que “només” uns 1.000 milions interactuen de forma activa amb els grups de l’aplicació. WhatsApp i Instagram, les altres dues aplicacions gestionades per Meta, ocupen la tercera i la quarta plaça del rànquing d’usuaris, tot i que la primera és la més escollida com a xarxa social preferida per l’enquesta recollida a l’informe. YouTube, per la seva banda, és la segona xarxa social amb més comptes, superant els 2.500 milions.

El document va adreçat especialment a les empreses que busquen dades i consells a l’hora d’invertir diners en publicitat per a xarxes socials, una tendència que, d’acord amb Hootsuite, ja representa més del 33% de les inversions en publicitat a internet. En aquest sentit, l’informe destaca el cas de TikTok, una de les plataformes que més ha crescut en el darrer any. Segons apunten, el rang potencial de persones a les quals es pot arribar a la plataforma és de 884,9 milions, un 17,9% dels usuaris d’internet, dels quals un 57% són dones. La generació Z (nascuts entre finals dels anys 90 i principis dels 2000) és el gruix del públic, atès que representen fins al 43% del total.