Xategem, l’eina de Parlem Telecom per digitalitzar les pimes catalanes

L’operadora llança una solució multiplataforma per substituir WhatsApp en les comunicacions internes de les empreses

Categories:

Redacció

El programari és compatible amb dispositius Android, Apple, Windows i Mac
El programari és compatible amb dispositius Android, Apple, Windows i Mac | Priscilla Du Preez / Unsplash

Parlem Telecom ha llançat una aplicació corporativa multiplataforma que pretén convertir-se en “l’alternativa legal i segura a WhatsApp en l’àmbit laboral”. Segons assenyala la companyia en un comunicat, Xategem vol ajudar les pimes en la seva transformació digital amb eina que s’adapta a Android, Apple, Windows i Mac, i que garanteix un ús intuïtiu per als treballadors amb poques nocions digitals.

La plataforma compleix els requeriments europeus del Reglament General de Protecció de Dades (RGPD) i, afirma la companyia, representa un significatiu estalvi econòmic per a les pimes en la contractació de llicències informàtiques que no sempre s’ajusten a les seves necessitats. La solució també permet recollir estadístiques d’ús i iniciar campanyes de notificacions a la pantalla.

Xategem ha estat creat per la gironina Zonetacts, que s’ha unit amb Parlem Telecom a través d’una joint venture per llançar la plataforma i que ha estat reconegut els últims dos anys per diverses institucions i entitats, com la Cambra de Comerç de Barcelona, l’AENTEG (Associació d'Empreses de Noves Tecnologies de Girona), l’AEEG (Associació d'Empresaris i Emprenedors de Girona) o els Premis Cactus. Aquest és un pas més de l’operadora per consolidar-se com la companyia “de referència” en el sector empresarial català, després d’adquirir la també gironina Infoself Grup. La compra de la companyia especialitzada en serveis informàtics integrals corporatius permet a Parlem oferir serveis de telecomunicacions, connectivitat, ciberseguretat i solucions al núvol, també membre de l’AENTEG.

L’objectiu de Parlem Telecom és duplicar durant el 2022 la quota d’empreses que formen part del seu nombre total de clients com a operadora passant del 10% del 2021 a un 20% a finals d’aquest any.