Els desenvolupadors de videojocs es mostren escèptics amb les criptomonedes i els NFT

Un terç dels professionals creu que els metaversos no compliran les expectatives generades, però el sector situa Epic Games com la més capaç

Categories:

Redacció

Les Oculus Quest són les ulleres de realitat virtual preferides pels desenvolupadors, per davant de les PlayStation VR
Les Oculus Quest són les ulleres de realitat virtual preferides pels desenvolupadors, per davant de les PlayStation VR | cottonbro (Pexels)

Els NFT (non-fungible tokens) són una de les aplicacions de la blockchain que més s’han popularitzat durant els darrers mesos, i grans empreses del sector dels videojocs com Ubisoft, Square Enix o Konami ja han anunciat o llançat projectes relacionats. Amb tot, aquesta tendència no convenç als desenvolupadors: d’acord amb el darrer informe de la Games Developers Conference (GDC), un 70% dels estudis no té interès a desenvolupar solucions relacionades amb els NFT, mentre que un 72% tampoc vol incorporar les criptomonedes com a mètode de pagament.

D’acord amb l’enquesta, elaborada a partir de les opinions de 2.700 professionals de la indústria, una “gran majoria” del sector es mostra contrària a la implementació dels actius digitals en l’oci electrònic. “La blockchain és una tecnologia fundacional que transformarà les organitzacions i la rendició de comptes, però els NFT i les criptomonedes en general són una estafa”, apunta un dels testimonis. “Crec que els NFT han de millorar la seva reputació en qüestions com el medi ambient i els robatoris d’art primer, i potser després poden esdevenir una via interessant per donar un valor únic als continguts digitals”, defensa un segon enquestat anònim.

Imatge: GDC

El document també pregunta als desenvolupadors com veuen el futur del metavers i quines empreses creuen que tenen més capacitat per liderar aquests nous entorns virtuals. En aquest sentit, un terç dels enquestats creu que el concepte no arribarà mai a complir les expectatives que s’han plantejat al seu voltant. Dels que sí que ho veuen possible, un 17% opina que Epic Games és la que té més números de materialitzar-ho a través de Fortnite, seguida de Microsoft (amb Minecraft) i Meta, ambdues empatades amb un 8%. Roblox (6%) i Google (5%) són les altres opcions més escollides.

Les Oculus Quest lideren la Realitat Virtual

La GDC també ha preguntat als desenvolupadors de videojocs sobre quines plataformes els interessen més per a crear projectes. El PC és el líder absolut, amb un 62% dels professionals, seguit per PlayStation 5 (43%), Nintendo Switch (39%), Xbox Series X|S (30%) i iOS i Android (25% cadascuna). Pel que fa a la realitat virtual (RV), les ulleres gestionades per Meta, les Oculus Quest, són les més populars entre els professionals del sector, amb un 41% d’interessats, per sobre de les PlayStation VR2 (25%), les Valve Index (23%), les HTC Vive (19%) i les Oculus Rift (18%).