PS VR2, la nova generació de realitat virtual de PlayStation

El nou casc reproduirà videojocs a 4K HDR, comptarà amb una pantalla OLED i serà compatible amb PS5

Categories:

Redacció

L'actual casc de realitat virtual de Sony, PS VR, es va llançar el 2016 per a la PlayStation 4
L'actual casc de realitat virtual de Sony, PS VR, es va llançar el 2016 per a la PlayStation 4 | cottonbro (Pexels)

Sony ha presentat aquest dimecres PlayStation VR2 (PS VR2), el nou sistema de realitat virtual (RV) de la companyia que ve a substituir l’actual PlayStation VR (PS VR), llançat al mercat el 2016. El nou dispositiu s’ha dissenyat amb la PlayStation 5 (PS5) en ment, de manera que exploti al màxim les seves qualitats tècniques, i ve acompanyat d’un nou comandament, el PlayStation VR2 Sense controller, que ja es va anunciar el març passat. L’empresa no ha desvelat el preu del producte ni la data de llançament, però sí que ha anunciat el primer videojoc desenvolupat específicament per al nou sistema: Horizon Call of the Mountain, de Guerrilla Games i Firesprite.

El nou casc de realitat virtual de PlayStation incorporarà una pantalla OLED amb una resolució de 2000x2400 per ull, capaç de reproduir videojocs a 4K HDR, amb una freqüència de refresc d’entre 90 Hz i 120 Hz. El dispositiu integra quatre càmeres internes que permeten detectar tots els nostres moviments sense l’ús de càmeres externes. Així mateix, l’estri incorpora un nou sistema de rastreig ocular que és capaç de dilucidar la direcció cap on mirem sense dependre només dels gestos que fem amb el cap.

PS VR2 és compatible amb les principals característiques sensorials de la PS5, com són l’àudio 3D i la tecnologia hàptica i els gallets adaptatius del comandament, que també s’integraran al PlayStation VR2 Sense Controller, dues innovacions que exploten al màxim les possibilitats de la vibració dins dels jocs. De la mateixa manera que el seu antecessor, el nou sistema de realitat virtual de Sony es connectarà a la videoconsola a través d’un cable.