Arrenca la primera promoció de futurs programadors de 42 Barcelona

El projecte impulsat per la Fundació Telefònica aposta per un sistema d’aprenentatge ‘peer to peer’ amb un alt grau de personalització

Categories:

Redacció

La primera fornada compta amb un total de 125 estudiants
La primera fornada compta amb un total de 125 estudiants | 42 Barcelona

El Campus 42 Barcelona, una escola gratuïta per a professionals TIC impulsada per la Fundació Telefònica en col·laboració amb la Generalitat i l’Ajuntament, ha donat el tret de sortida a la primera promoció d’estudiants que es formaran al Parc Tecnològic de Barcelona Activa. En total són 125 participants, escollits després de superar la piscina, un bootcamp de 26 dies en el qual han participat després de superar dos testos en línia.

La filosofia d’ensenyament de 42 Barcelona es basa en la total personalització del camí a seguir i de l’aposta pel model pedagògic col·laboratiu peer to peer. “És un mètode revolucionari basat en l’aprenentatge entre parells, sense horaris ni itineraris establerts, sinó amb 21 nivells perquè cadascú avanci de manera personalitzada”, explicava a MetaData la directora de la Fundació Telefònica, Carmen Morenés. La duració prevista del curs és de tres anys, però el format singular del currículum fa que aquesta predicció pugui variar molt. La formació és totalment gratuïta i està oberta a qualsevol persona major de 18 anys que superi les proves corresponents, a les quals es poden inscriure en qualsevol moment. Des de l’arribada del projecte a la ciutat, el campus ha organitzat dues piscines i, enguany, ja en té programades tres més: el 28 de març, el 4 de juliol i el 8 d’agost.

Aquesta iniciativa va néixer el 2013 a França amb el nom d’École 42 i, des d’aleshores, s’ha anat ampliant en forma d’una xarxa que ja té presència en 20 països. A l’Estat espanyol, el projecte va començar amb un node a Madrid i, des d’aleshores, s’han obert els campus de Barcelona, Alacant, Urduliz (Biscaia) i Màlaga.