Seat obre un centre per testejar bateries elèctriques a la planta de Martorell

Les noves instal·lacions tenen unes dimensions de 1.500 metres quadrats i han requerit una inversió de set milions d’euros

Categories:

ACN

seat centre innovació
seat centre innovació | Seat

Test Center Energy és el nom del nou centre d’innovació i desenvolupament que Seat ha inaugurat aquest dimecres a la seva planta de Martorell. L’empresa ha invertit set milions d’euros en les noves instal·lacions, que estan operatives des de finals d’estiu i s’empraran per fer proves amb bateries elèctriques per a automòbils. Amb unes dimensions de 1.500 metres quadrats, serà el primer espai d’aquestes condicions a l’Estat espanyol i també el primer del grup Volkswagen a Europa fora de la seva Alemanya natal.

Segons ha explicat la companyia en una roda de premsa, les instal·lacions s’utilitzaran per fer assaigs en diferents espais per provar les cel·les (les piles de les bateries) i els mòduls (agrupacions de diverses cel·les). Per fer-ho, el Test Center Energy incorpora unes cambres climàtiques que sotmeten les bateries a temperatures extremes, d’entre -25 graus i 55 graus, per veure com reaccionen. A més, hi ha un taller dissenyat i equipat per realitzar testos en vehicles electrificats, amb capacitat per treballar fins amb vuit cotxes a la vegada. En aquest espai és on es fan les proves del sistema d'energia, d'integració de les funcions electròniques i de seguretat de l'alt voltatge.

El projecte forma part de l'estratègia per electrificar la planta de Seat a Martorell i per convertir l'Estat en un hub d'electromobilitat. "La posada en funcionament d'aquest centre és una magnífica notícia no només per electrificar la companyia, sinó també perquè ens permetrà situar-nos com a referents del desenvolupament de solucions per l'electromobilitat sostenible", ha declarat el vicepresident d’R+D de Seat, Werner Tietz. El conseller d’Empresa i Treball del Govern, Roger Torrent, ha agraït la “confiança de Seat a Catalunya i confia que el nou centre d’innovació l’ajudi a consolidar-se com a “referent de l’automoció al sud d’Europa”. Per la seva banda, la ministra de Ciència i Innovació del Govern espanyol, Diana Morant, ha definit la iniciativa com a "pionera" i ha afegit que "contribueix a fer que el món camini cap a la neutralitat climàtica i cap a un model econòmic més competitiu i just".