El 94% de les empreses preveu tenir atacs de ciberseguretat en un any

El 80% de les companyies ampliarà la inversió en protecció cibernètica a les seves infraestructures i en el treball en remot

Categories:

Redacció

La ciberseguretat s'ha convertit en una prioritat a les emprseses
La ciberseguretat s'ha convertit en una prioritat a les emprseses | Pexels

El 94% de les empreses té previst patir alguna amenaça de ciberseguretat en el pròxim any. Així ho conclou l’informe Global CIO Survey elaborat per Logicalis amb la participació de prop de 1.000 responsables de TI, el qual apunta que fins al 80% de les companyies incrementarà la inversió en protecció cibernètica. La pandèmia ha convertit la continuïtat del negoci i la seva resistència davant de qualsevol atac extern en aspectes clau per al 72% de les organitzacions.

Durant la pandèmia, els atacs de ciberseguretat han augmentat un 25% i s’ha assolit les 648 amenace per minut. Per això s’ha pres consciència de la necessitat de reforçar les barreres, sobretot per minitzar les bretxes de dades i malware (47%) i els atacs de ransomware (39%). Per això, el 66% de les companyies ja ha invertit en tallafocs, programari de protecció bàsica o gestió de contrasenyes.

El teletreball i la posada en marxa d’infraestructures remotes en plena pandèmia han estat dos dels elements que més han dificultat la seguretat, segons l’enquesta. Tanmateix, la consultora Gartner ja ha avançat que el 82% de les companyies permetran mantenir la dinàmica a llarg termini.

Innovar per millorar la seguretat

L’informe també ha detectat avanços en àrees com la Internet de les Coses (IoT), que ja és present en el 96% de les companyies consultades. Un 55% dels participants ha apuntat que l’aplica en l’experiència de client, mentre que un 52% destina aquestes solucions a l’eficiència operativa i un 46%, en la millora de productes i serveis existents.

Com a aspecte que cal millorar, els CIOs subratllen la importància d’implementar plans de recuperació davant de desastres. Les xifres indiquen que el 45% ja ho ha fet i que només el 40% compta amb un pla de continuïtat del negoci que pugui salvar la seva activitat davant d’atacs importants. L’estratègia més emprada és les migracions planificades al núvol, que augmenten simultàniament la seguretat i les noves capacitats per desenvolupar productes i serveis.