Augmenten un 475% els casos de ‘malware’ a les empreses durant el confinament

L’Agència de Ciberseguretat engega una campanya per impulsar una digitalització segura i reduir el risc de programaris maliciosos

Categories:

Redacció

L'Agència de Ciberseguretat de Catalunya llança una campanya per millorar la seguretat a la xarxa de les empreses
L'Agència de Ciberseguretat de Catalunya llança una campanya per millorar la seguretat a la xarxa de les empreses | Gerd Altmann / Pixabay

El nombre d’amenaces causades per unmalware amb l’objectiu de prendre el control del sistema informàtic de les empreses ha crescut un 475% durant el confinament per la covid-19. La tendència ja estava a l’alçada durantel 2019, ho va alertar el darrer l’Informe de Tendències de l’Agència de Ciberseguretat de Catalunya, que calcula que de mitjana un programari maliciós por aturar 16,2 dies una companyia. En aquest sentit, l’Agència de Ciberseguretat ha iniciat la campanya #NegoCibersegur per impulsar la transformació digital de les empreses catalanes d’una manera segura i col·laborar en la recuperació de l’activitat econòmica.

L’objectiu principal de la iniciativa és promoure una cultura de ciberseguretat, posant èmfasi en les pimes i l’emprenedoria, amb accions de conscienciació i formació per incrementar la protecció, prevenir ciberamenaces i minimitzar els danys produïts per un possible ciberatac.

Recursos en línia

La campanya #NegoCibersegur s’estructura al voltant de cinc eixos: donar a conèixer els riscos i amenaces del programari maliciós; conscienciar del valor de la informació i la reputació digital; configurar adequadament els dispositius de feina; l’ús de les còpies de segureta; i la confiança digital.

L’Agència de Ciberseguretat de Catalunya també ofereix recursos en línia a través del programa Internet Segura per ajudar les organitzacions a assolir els coneixements necessaris sobre protecció dels actius informàtics, cursos adaptats a les necessitats de cada perfil i sessions divulgatives per treballar de forma segura i prevenir els atacs dels ciberdelinqüents, que han vist en l’increment massiu del teletreball i de l'ús dels dispositius electrònics una oportunitat per obtenir dades de caràcter empresarial.