L’Smart City Expo tanca la seva desena edició amb 14.000 visitants

El congrés es queda lluny dels 24.000 assistents de 2019, però aconsegueix un seguiment en línia de fins a 16.000 persones i un públic presencial de 120 països diferents

Categories:

ACN

La meitat dels assistents al SCEWC provenien de l'estranger, de més de 400 ciutats d'arreu del món
La meitat dels assistents al SCEWC provenien de l'estranger, de més de 400 ciutats d'arreu del món | @Fira_Barcelona (Twitter)

L’Smart City Expo World Congress (SCEWC) i el Tomorrow Mobility, els esdeveniments celebrats a Barcelona que han debatut sobre la transformació urbana després de la pandèmia, han rebut conjuntament 14.000 visitants presencials al recinte de Fira de Barcelona. Més de la meitat dels assistents provenien de l’estranger, i és que la fira ha congregat a persones de 120 països i 400 ciutats. "L'ecosistema d'innovació urbana necessitava reconnectar-se després de 18 mesos de restriccions i dificultats", ha asseverat el director del congrés, Ugo Valentí, qui assegura que la fira d’enguany ha estat una de les edicions més importants de l'Smart City Expo.

Les xifres de 2021 queden encara lluny de la darrera edició presencial de l’Smart City Expo, la de 2019, que es va tancar amb 24.000 visitants procedents de 700 ciutats d’arreu del món. Això no obstant, després de celebrar una SCEWC virtual el 2020, l’edició d’enguany ha presentat un format híbrid, en què fins a 16.000 persones han seguit l’esdeveniment en línia a través de la plataforma digital Tomorrow City. “Barcelona ha estat un cop més el lloc escollit per ciutats, empreses i experts de tot el món per reunir-se un altre cop i donar un nou impuls molt necessari a la transformació urbana a nivell internacional", ha comentat Valentí.

El programa de conferències de l'SCEWC ha versat sobre una gran varietat de temàtiques relacionades amb les ciutats del futur, que han inclòs debats sobre les tecnologies habilitadores, l'energia i el medi ambient, la mobilitat i la governança, així com converses sobre inclusió, economia, infraestructura i seguretat. El congrés també ha servit per presentar les darreres innovacions nacionals i internacionals, com el taxi aeri d’Advanced Air Mobility, el sistema de geolocalització de ramats d’Ixoriguer o el dispositiu creat per l’alemanya Dashbike per millorar la seguretat dels ciclistes a les carreteres. D’aquesta manera, els organitzadors tanquen l’Smart City Expo World Congress amb la mirada ja posada en la seva onzena edició, prevista per celebrar-se entre el 15 i el 17 de novembre de 2022.