Silence presenta l’S04, el nou cotxe elèctric compacte fabricat a Barcelona

L’automòbil tindrà dues versions, una d’elles amb la potència d’un ciclomotor, pensada per a conductors sense carnet

Categories:

RedaccióACN

L'empresa té previst iniciar la fabricació del vehicle abans de l'estiu de 2022, amb una primera producció de prop d'un miler d'unitats
L'empresa té previst iniciar la fabricació del vehicle abans de l'estiu de 2022, amb una primera producció de prop d'un miler d'unitats | Silence (Facebook)

L’empresa catalana Silence, especialitzada en la producció de motocicletes elèctriques, ha presentat el seu primer vehicle compacte de quatre rodes, el Silence S04, que té previst començar a fabricar-se abans de l’estiu de 2022. El transport es llançarà en dues versions: una pensada per a conductors sense carnet, amb una potència equivalent a la d’un ciclomotor, i una altra més pesada i amb més prestacions. El cotxe elèctric tindrà un preu provisional de 7.500 euros sense bateria i té previst comercialitzar prop d’un miler d’unitats durant el seu primer any.

L’S04 és un model compacte de dues places, que ocuparà 2,33 metres de llarg i 1,56 d’amplada, i es podrà estacionar en l’espai que ocupa una plaça i un terç d’aparcament de moto, segons indiquen des de la companyia. “Els cotxes no poden tenir quatre o cinc metres de llargada i que siguin contaminants”, opina el conseller delegat de Silence, Carlos Sotero. La versió per a conductors sense carnet de cotxe (L6e) incorporarà un motor d’11,2 kWh i una velocitat màxima de 45 km/h, mentre que el model més potent (L7) disposarà d’una bateria de 14 kWh i una velocitat màxima de 90 km/h.

Sotelo: "Els cotxes no poden tenir quatre o cinc metres d'allargada i que siguin contaminants"

L’empresa preveu iniciar la producció de l’S04 a la seva seu actual, ubicada a Sant Boi de Llobregat, tot i que més endavant vol fabricar a Montcada i Reixat, en cas que aconsegueixi adjudicar-se la planta de Nissan. Per Sotelo, la nau de Montcada és la que "s'ajusta", per superfície i dimensions, al model que tenen pensat. La previsió en el primer any és no fabricar més d'un miler d'unitats, amb l'objectiu de "testejar" el mercat, tot i que el CEO de Silence estima que la producció arribi fins a unes 30.000 unitats anuals d'aquí a cinc anys.

Intercanviadors de bateries a Barcelona i Madrid

El nou cotxe de Silence es vendrà sense bateria i l'usuari tindrà l'opció d'acollir-se, si ho decideix, a una quota mensual d'uns 15 o 20 euros per fer ús de l'intercanviador de bateries que l'empresa espera poder instal·lar en els pròxims tres anys a Barcelona i Madrid. Cada vehicle disposarà de dues bateries com les de les motos, amb una autonomia de més de 120 quilòmetres. La intenció és que els conductors puguin utilitzar els intercanviadors per substituir les bateries buides per unes de carregades. Les ubicacions d’aquests equipaments dins de la ciutat encara s'han de concretar, però Silence preveu instal·lar-ne tres a Barcelona, on aviat es començarà una prova pilot, i quatre a Madrid.

D’altra banda, l’empresa també posarà a disposició dels usuaris una aplicació per a telèfons mòbils que permetrà encendre i apagar els vehicles i geolocalitzar-los per trobar ràpidament el lloc on s’ha aparcat. Aquesta eina servirà també per conèixer diferents paràmetres del turisme, com el nivell de bateria, l’estat de desgast o la reducció d’emissions de CO2.