GWM i Silence, finalistes per reindustrialitzar les plantes de Nissan

La mesa es reserva la proposta de QEV com a alternativa per si les negociacions amb les dues candidatures escollides no fructifiquen

Categories:

RedaccióACN

Les propostes del gegant xinès i la productora catalana són compatibles, ja que postulen per plantes diferents
Les propostes del gegant xinès i la productora catalana són compatibles, ja que postulen per plantes diferents | ACN

L’empresa xinesa de vehicles elèctrics Great Wall Motors (GWM) i la fabricant catalana de motos elèctriques Silence són els dos projectes escollits de manera preferent en el procés de reindustrialització de les tres plantes catalanes de Nissan, segons apunta l’ACN. Es tracten de dos projectes compatibles, atès que la primera vol ocupar els terrenys ubicats a la Zona Franca, mentre que la segona vol utilitzar les dues plantes de Montcada i Reixac. Amb tot, la taula formada pel govern espanyol, la Generalitat, els sindicats i Nissan explorarà “possibilitats” com el hub d’electromobilitat impulsat per QEV.

Un cop presa aquesta decisió, la mesa tanca la primera fase del projecte i prioritza la negociació concreta amb les candidatures escollides, en les quals es parlarà de les condicions exigides i d’ofertes per reindustrialitzar les plantes. Des del comitè d'empresa de Nissan han informat que GWM s'ha interessat directament per la planta de Zona Franca, però que "estudiarà" la possibilitat d'utilitzar també la de Montcada. Si aquest fos finalment el cas, cauria l'opció de Silence, que també s'ha designat com a candidata preferent. La que sí que s’ha descartat momentàniament és la proposta de l’empresa belga Punch, amb la qual no s'obriran negociacions, tot i que la candidatura restarà "de reserva".

Els treballadors alerten que la fase que s'obre ara "ha de ser ràpida", amb finals d'octubre com a data per poder assolir un acord. Per això, hi ha diversos escenaris dissenyats. "Des dels comitès d'empresa no escollirem ni definirem com a guanyador cap projecte sense abans assolir un acord definitiu en línia amb les condicions que sempre hem demanat: garantia de feina i condicions laborals", han indicat en un comunicat.