La robòtica col·laborativa d’OnRobot s’incorpora a l’ecosistema DFactory

L’empresa danesa oferirà accés als seus equipaments als membres del node d’indústria 4.0 del Consorci de la Zona Franca, que té previst inaugurar-se el novembre

Categories:

Redacció

La companyia lidera el sector de la robòtica col·laborativa amb oficines a més de 10 països
La companyia lidera el sector de la robòtica col·laborativa amb oficines a més de 10 països | Cedida

L’empresa danesa OnRobot, líder en el sector de la robòtica col·laborativa, serà una de les primeres companyies a integrar-se a DFactory Barcelona, el node d’indústria 4.0 impulsat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) amb el suport tecnològic de Leitat. El nou membre de l’ecosistema empresarial, que s’inaugurarà el pròxim mes de novembre, oferirà als integrants de DFactory utilitzar de manera exclusiva l’equip d’ABB, l’IRB1100, a través de laboratoris d’accés compartit.

"És per a nosaltres estratègic, com a companyia intensiva en innovació, disposar de laboratoris en un entorn altament competitiu i amb recursos i capacitats d'investigació", ha declarat el mànager del departament de vendes de Portugal, Espanya, Grècia i MEA d’OnRobot, Enrique Palomeque, en la presentació de l’acord. La companyia danesa, que ja disposa d’oficines en més d’una desena de països, comptarà amb un espai privat propi a l’edifici de DFactory Barcelona, de 58 m2, i tindrà accés als recursos tecnològics de l’ecosistema per seguir desenvolupant les seves solucions en el camp de la robòtica col·laborativa.

El delegat especial de l’Estat a la Zona Franca, Pere Navarro, assegura que "DFactory Barcelona no només destacarà pel seu continent sinó, també, pel seu contingut”. El directiu creu que “si volem atreure talent i inversió, necessitem oferir a totes les empreses de l'ecosistema accés a l'última tecnologia, que permeti impulsar projectes d’R+D+I col·laboratiu". En aquest sentit, l’espai té la intenció d’oferir un model de gestió basat en la coordinació de projectes entre multinacionals, empreses locals i start-ups per “generar tecnologia conjunta i nous models de negoci”, segons afirma el CZFB en un comunicat.