284 mentors per formar més de 90.000 professors en noves tecnologies

El Departament d’Educació pretén que el 80% dels docents catalans certifiquin un nivell B1 de competències digitals l’agost de 2023

Categories:

Redacció

La incorporació dels mentors digitals tindrà un impacte indirecte en 1,9 milions d'alumnes catalans
La incorporació dels mentors digitals tindrà un impacte indirecte en 1,9 milions d'alumnes catalans | Christina Morillo (Pexels)

El Govern de la Generalitat ha aprovat la dotació de 284 mentors digitals amb l’objectiu d’impulsar la digitalització dels centres d’ensenyament públics i concertats del Principat. L’actuació s’emmarca dins del Pla d’educació digital de Catalunya 20-23, s’iniciarà el gener de 2022 i espera aconseguir que el 80% del professorat de 3.541 institucions educatives certifiqui un nivell de competència digital B1, unes 92.200 persones. Aquesta és una de les peticions principals que la Fundació Bofill reclamava a la conselleria en el seu darrer informe.

La figura del mentor digital tindrà la responsabilitat d’acompanyar els centres educatius en la definició i implementació de la seva estratègia digital de present i futur, així com d’assessorar els docents en la seva formació, donar consells en la planificació de les avaluacions de les competències tecnològiques dels alumnes i recollir indicadors que permetin comprovar l’estat de maduresa digital de la institució. Cada mentor tindrà a càrrec seu entre quatre i 15 escoles durant la segona meitat del curs 2021-22 i tot el curs 2022-23.

Amb aquesta política, el Departament d’Educació vol garantir que la totalitat de l’alumnat incorpori competències com el pensament computacional, la comunicació transmèdia o la robòtica en la seva formació. La conselleria calcula que la introducció dels mentors digitals pot acabar tenint una afectació indirecta en 1,6 milions d’estudiants catalans. Paral·lelament, s’espera que els centres educatius puguin acabar de definir les seves estratègies digitals amb aquest nou pla. “L’escola ha de ser permeable als canvis i alhora ha de donar resposta als reptes de l’era digital”, afirma el Govern en una nota de premsa.