YouTube prohibeix els vídeos amb continguts contra les vacunes per combatre la covid-19

La plataforma endureix la política contra la desinformació mèdica i eliminarà qualsevol informació que posi en dubte el benefici dels vaccins

Categories:

Redacció

YouTube prohibeix els vídeos amb continguts contra les vacunes per combatre la covid-19
YouTube prohibeix els vídeos amb continguts contra les vacunes per combatre la covid-19 | Torstensimon / Pixabay

YouTube ha ampliat la política per fer front a la desinformació mèdica amb per aturar la publicació de continguts en contra de la vacuna per combatre la covid-19. L’objectiu de la xarxa social és seguir el mateix procediment aplicat fins al moment: cerca de vídeos que promoguin missatges en contra de fàrmacs i tractament avalats per les autoritats sanitàries i eliminar-los. Així, quedaran prohibides les aportacions dels usuaris on es mencioni que els diversos vaccins disponibles són perillosos, que afecten la salut o que no permeten frenar el coronavirus, entre altres missatges considerats pel portal com negacionistes.

Des de l’aprovació de les primeres mesures per combatre la desinformació sobre la covid-19, la plataforma ha eliminat més de 130.000 vídeos per infringir les polítiques sobre les vacunes.

Condicions avalades per la comunitat sanitària

Per tal d’aplicar unes mesures adequades, YouTube ha informat que l’elaboració de les condicions s’ha fet consultant “organitzacions i experts sanitaris locals i internacionals per elaborar-les”.

Malgrat que alguns usuaris ja s’han pronunciat en contra de la novetat, considerada com una limitació per a la llibertat d’expressió, la companyia de Google ha afirmat que volen mantenir el debat públic viu amb l’admissió de continguts sobre el procés científic, nous assajos, testimonis personals, i èxits o fracassos històrics d’altres vaccins. Tot i això, aquests vídeos també hauran de seguir les directius de la comunitat i no generar dubte davant l’efecte beneficiós dels preparats de Pfizer, Moderna i AstraZeneca.