Aliança a quatre bandes per crear l’estàndard de càrrega ràpida per a mòbils

Xiaomi, Huawei, Oppo i Vivo aposten per un model unificat davant les restriccions xineses a la càrrega sense fils

Redacció

La càrrega ràpida és una de les funcionalitats més útils per al consumidor, però compta amb limitacions per la incompatibilitat de protocols entre fabricants
La càrrega ràpida és una de les funcionalitats més útils per al consumidor, però compta amb limitacions per la incompatibilitat de protocols entre fabricants | SCREEN POST (Pexels)

Huawei, Oppo, Vivo i Xiaomi, quatre dels principals fabricants xinesos de la indústria de la telefonia mòbil, han unit forces juntament amb l’Institut de Tecnologia de la Informació i les Comunicacions de la Xina per dissenyar un model estàndar de càrrega ràpida per a smartphones. L’objectiu és crear una tecnologia puntera que puguin utilitzar tots els dispositius de les marques participants i que, en cas de ser exitosa, pugui exportar-se a la resta del món.

Aquesta aliança busca lluitar contra el principal obstacle que es troba ara mateix l’expansió de la tecnologia de càrrega ràpida: el fet que la majoria de fabricants utilitzen protocols diferents i incompatibles. De fet, les empreses que en formen part són reconegudes per trobar-se al capdavant de la cursa mundial per reduir els minuts necessaris per omplir el 100% de les bateries: Oppo va presentar el juliol passat un sistema capaç de carregar un telèfon en 15 minuts, mentre que Xiaomi ha estat capaç d’escurçar aquesta xifra fins als vuit minuts aquest mes de maig amb una versió modificada del seu Mi 11 Pro, que compta amb una bateria de 4000 mAh.

Aquest moviment arriba en un context en què la Xina limitarà la potència dels carregadors sense fils als 50W a partir de 2022, amb la intenció d’evitar interferències amb altres sistemes de radiofreqüències i d’augmentar la seguretat. Davant d’aquestes limitacions (Xiaomi estava treballant amb un dispositiu de càrrega inalàmbrica de 120W de potència), les firmes tecnològiques aposten ara per dirigir tots els seus esforços en la càrrega ràpida per cable, que actualment ja ofereix millors resultats. El projecte compta, a més, amb el suport d’empreses dedicades a la producció de components per telefonia, tals com Libui Technology, Angbao Electronics, Rockchip o Silicon Lijie, entre altres.

Etiquetes