Catalunya aglomera més de 7.300 ofertes de feina en el sector TIC entre juliol i agost

Els desenvolupadors ‘front-end’, els enginyers ‘DevOps’ i els enginyers de dades són els perfils més cercats per les empreses

Categories:

Redacció

Barcelona aglomera gairebé el 80% de les ofertes de feina, i les següents ciutats del rànquing formen part de l'Àrea Metropolitana
Barcelona aglomera gairebé el 80% de les ofertes de feina, i les següents ciutats del rànquing formen part de l'Àrea Metropolitana | Christina Morillo (Pexels)

Les tecnologies de la informació (TIC) segueixen generant feina al país, i aquest estiu el sector ha demostrat una recuperació notable respecte el 2020. Així ho corroboren les dades presentades al Digital Talent Monitor, una radiografia de la demanda laboral del sector impulsada per Mobile World Capital Barcelona i el Departament de Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori que apunta que entre juliol i agost de 2021 s’han publicat 7.398 ofertes de treball que cercaven perfils TIC, un increment del 36,2% interanual.

D’entre les diferents especialitzacions professionals, els desenvolupadors front-end són els perfils tecnològics més cotitzats per les empreses a Catalunya, seguits pels enginyers DevOps, els enginyers de dades, els desenvolupadors full-stack i els administradors de sistemes, una tendència que ja registrava a escala global CodinGames. Pel que respecta a les empreses contractadores, tecnològiques com Inetum, HP o Capgemini.Engineering ocupen les principals places del top 10, on també es troben consultores com Everis, Seidor i Accenture i asseguradores com Zurich.

Barcelona agrupa la gran majoria d’ofertes detectades per l’estudi, fins al 78,5% del total, reafirmant el seu paper cabdal com a capital amb aspiracions de convertir-se en el hub tecnològic del sud d’Europa. Darrere de la ciutat comtal, Sant Cugat del Vallès s’ubica com a segona població catalana en demanda de perfils TIC, amb un total de 301 ofertes publicades aquest estiu. El municipi vallesà es troba molt lluny de les gairebé 5.800 ofertes de Barcelona, però presenta més del doble que les següents poblacions del rànquing, com són L’Hospitalet de Llobregat (81), el Prat de Llobregat (77) i Cornellà de Llobregat (76). Completen la classificació del Digital Talent Monitor Tarragona (71), Lleida (70) i Girona (56).