Empresa impulsa un programa per accelerar la digitalització de petits comerços

La iniciativa formarà als participants en màrqueting i venda en línia i els acompanyarà amb un mentor durant sis setmanes

Categories:

RedaccióACN

El projecte va dirigit a comerços detallistes en fase de creixement i potencial per seguir augmentant el seu volum de negoci
El projecte va dirigit a comerços detallistes en fase de creixement i potencial per seguir augmentant el seu volum de negoci | Amina Filkins (Pexels)

La digitalització del comerç tradicional és una tendència en auge sorgida a conseqüència de la covid-19, i ha estat recolzada per l’administració pública amb iniciatives com el BCNRetailLab. En la mateixa línia es presenta el nou Programa d’Acceleració Tecnològica del Departament d'Empresa i Treball, un projecte que preveu formar a les 16 empreses participants en recursos tecnològics i acompanyar-les durant la seva implementació en el model de negoci.

El programa, gestionat a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), està adreçat a les companyies o persones físiques especialitzades en el comerç detallista que tinguin un model de negoci testat i capacitat per aportar innovació al sector. És per això que les empreses que vulguin participar-hi han de trobar-se en fase de creixement i demostrar potencial per continuar augmentant el seu volum de negoci. Per poder accedir a aquesta iniciativa, les companyies han de tenir el domicili fiscal a Catalunya i estructura empresarial pròpia, comptar amb almenys un punt de venda físic a Catalunya i disposar d'un canal de venda en línia a través d'una pàgina web pròpia. Els agents interessants han de presentar les sol·licituds abans del 30 de setembre a través del Canal Empresa, a la pàgina web del CCAM o a la pàgina web de la conselleria.

El projecte està format per dues fases diferenciades. La primera té un caràcter formatiu i inclou cinc tallers pràctics sobre estratègia digital, comerç electrònic, màrqueting en línia, digitalització de punts de venda i eines de gestió de negocis digitals. Els workshops estaran impartits per experts com Genís Roca, David Meire, Jordi Badia o Jaume Portell, segons informa The New Barcelona Post. Un cop finalitzada la transferència de coneixement, les empreses participants iniciaran un pla d’acció individualitzat de sis setmanes de durada dirigit per un mentor que els ajudarà a orientar la seva digitalització.