Katoid troba la clau per analitzar el ‘big data’ dels jugadors de videojocs

La ‘start-up’ catalana desenvolupa un programari que monitora en temps real les dades dels jugadors

Redacció

El programari creat per Katoid és el fruit de cinc anys de desenvolupament en microxips FPGA
El programari creat per Katoid és el fruit de cinc anys de desenvolupament en microxips FPGA | Ron Lach (Pexels)

Més de la meitat de la facturació del sector dels videojocs a l’Estat espanyol es genera a Catalunya. El Principat lidera la indústria nacional amb la producció d’obres com Horror Tales: The Wine o Narita Boy, i estudis internacionals de la talla de Larian Studios o Paradox Interactive han establert oficines al territori. La innovació i el big data també hi tenen presència amb Katoid, start-up instal·lada a Barcelona que ha desenvolupat un programari pioner capaç d’analitzar en temps real les dades dels jugadors amb la intenció de comprendre el seu comportament.

“Som la primera start-up del món capaç de desenvolupar i aplicar aquesta tecnologia en el camp dels videojocs”, assegura el cofundador de Katoid, Jon Beltrán de Heredia. El software és el resultat d’un treball de cinc anys d’investigació en el camp de les game analytics basat en microxips FPGA, un tipus de tecnologia oberta que permet programar-hi qualsevol algoritme de forma ràpida. El disseny és capaçde recollir automàticament un gran volum de dades dels usuaris i detallar paràmetres com els hàbits de consum, les hores que es connecten o les seves preferències dins el joc, entre d’altres.

La solució de Katoid té un gran marge d’aplicacions per part dels estudis i distribuïdores del mercat, atès que els permet accedir a un coneixement molt més profund dels usuaris i d’una manera molt més ràpida que els mètodes tradicionals. És per això que l’empresa catalana ha estat guardonada per Xilinx, la creadora dels microxips FPGA, com a tercera millor start-up en el camp de l’aprofitament dels sistemes de càlcul. La companyia emergent ha rebut un ajut de 75.000 euros per part de l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball (ACCIÓ) i es troba actualment en fase de comercialització del producte.