Lloret de Mar acull el primer festival lumínic de drons de l’Estat espanyol

L’ajuntament treballa en la creació d’un concurs internacional d’aeronaus no tripulades per a futures edicions

Categories:

Redacció

L'espectacle 'Àtoms' ha donat el tret de sortida al primer festival lumínic de drons de caràcter permanent celebrat a l'Estat espanyol
L'espectacle 'Àtoms' ha donat el tret de sortida al primer festival lumínic de drons de caràcter permanent celebrat a l'Estat espanyol | Cedida

La platja de Lloret de Mar s’ha convertit en l’escenari del primer festival lumínic amb drons de caràcter permanent celebrat a l’Estat espanyol. Des del passat 13 d’agost i fins al mes de setembre, la localitat de la Costa Brava acollirà cada divendres el Lloret Drone Festival, un espectacle dissenyat i executat per l’empresa catalana Flock Drone Art Barcelona.

L’actuació representada es titula Àtom i està formada per un eixam de fins a 100 vehicles voladors no tripulats que actuen a 80 metres d’alçada. D’acord amb els seus creadors, l’obra és un “relat de la creació de la matèria" i està ambientada en la vila i en el Mar Mediterrani, amb figures representatives com una balena o una medusa.

"Lloret té l'obligació històrica de ser capdavantera en el sector de l’oci i els esdeveniments, adreçats a un públic familiar”, assegura el regidor de Promoció Econòmica del consistori, Jordi Orobitg, qui considera que ser els primers a “promoure un esdeveniment periòdic de drons, innovador, impactant i amb un alt grau d’innovació” és una gran oportunitat per la ciutat per tal de “generar un nou atractiu en una temporada turística complicada arrel de la pandèmia” i “donar suport al teixit empresarial local”. El regidor de Promoció Econòmica ha desvelat a Nova Ràdio Lloret que el consistori treballa en l’organització d’un concurs internacional de drons de cara a futures edicions.

Flock Drone Art Barcelona és una empresa fundada el 2020 per diversos experts catalans en la matèria, després de formar-se a l’acceleradora de start-upsMas Vinyoles Venture Factory. Els espectacles que ofereixen són fruit d’un treball de dos anys de desenvolupament fonamentat en un programari creat a Estònia. La companyia és responsable del primer espectacle lumínic amb drons celebrat a Catalunya, i ha actuat en municipis catalans com Manresa, Sant Feliu de Guíxols, Girona i Les Piles (Conca de Barberà).

Etiquetes