Adeu a Fleets: copiar no sempre surt a compte

Twitter elimina la funcionalitat dels missatges efímers, un intent fracassat de copiar Snapchat i Instagram

Redacció

Els missatges efímers de Twitter amb Fleets desapareixen
Els missatges efímers de Twitter amb Fleets desapareixen | CC0

Quina xarxa social no ha flirtejat els últims mesos amb algun nou format? Es podria debatre l’adjectiu ‘nou’, ja que la gran majoria ha llançat propostes basades en novetats impulsades pels competidors. I no sempre amb èxit, ho ha demostrat Twitter i la funcionalitat Fleets. Des d’aquest dimarts, els missatgers efímers de l’ocellet blau desapareixen després d’uns resultats estrepitosos. Els vídeos amb data de caducitat va funcionar a Snapchat i a Instagram, però els usuaris de la plataforma han deixat clar que prefereixen les piulades. Un episodi més que deixa clar que copiar no surt a compte.

Fleets ha tingut només vuit mesos de vida. Va néixer a finals del 2020 amb l’objectiu de facilitar la conversa entre persones que buscaven la immediatesa i els continguts lleugers que ofereixen altres apps. Però la proposta que havia d’ajudar a treure el cap a nous usuaris menys actius ha acabant sent una eina per als perfils amb més difusió que l’han usat per amplificar el seu discurs. És a dir, no ha complert les expectatives.

Els fleets són missatges amb una durada de 24 hores que poden contenir textos, imatges, vídeos o gifs, així com reaccions a tuits propis o d’altres persones. Els usuaris poden accedir-hi clicant les imatges de perfil dels comptes de Twitter que n’hagin publicat, que es veuen rodejades per un marc de color, o bé des de la barra horitzontal implementada a la pantalla d’inici a l’aplicació per a mòbils.