Visa aposta en ferm per les criptomonedes

Els usuaris podran pagar amb divises digitals en tots els comerços d’arreu del món que acceptin les targetes de la companyia

Categories:

Redacció

Visa arriba a acords amb més de 50 'crypto exchanges' per oferir el pagament amb criptomonedes als seus clients
Visa arriba a acords amb més de 50 'crypto exchanges' per oferir el pagament amb criptomonedes als seus clients | Karolina Grabowska (Pexels)

Visa abraça les criptomonedes. La companyia estatunidenca, gestora d’un dels serveis de targetes de crèdit i de dèbit més utilitzats al món, s’ha associat amb els principals operadors internacionals de crypto exchange (canvi de moneda digital) per tal d’implementar la possibilitat de comprar amb divises digitals a qualsevol comerç que accepti targetes Visa com a mètode de pagament.

En concret, l’empresa ha arribat a acords amb més de 50 operadores, entre les quals es troba Coinbase, la plataforma més utilitzada pels usuaris per comprar, vendre i transferir criptomonedes. Aquest no és el primer moviment de Visa en la indústria de les monedes operades per blockchain, ja que moltes de les operadores amb les quals ara s’ha aliat ja tenen les seves pròpies targetes de criptomonedes amb base Visa. De fet, l’empresa ha anunciat que aquest 2021 s’han realitzat transaccions per valor de mil milions de dòlars només en el negoci de les divises digitals.

El canvi que suposa l’acord amb Visa és que, a partir d’ara, els comerciants no hauran d’acceptar forçosament el pagament amb criptomonedes, atès que l’intercanvi amb divises tradicionals es durà a terme automàticament. Aquest moviment amplia enormement el mercat de les monedes digitals, ja que accedeix als 70 milions de comerços internacionals que operen amb les targetes de la companyia. Amb aquesta col·laboració, Visa se suma a l’altre gran actor del mercat de les targetes, MasterCard, que des de febrer permet als seus usuaris pagar amb aquestes divises.