La CNMC investiga Amazon i Apple per possibles pràctiques anticompetitives

La institució encarregada de vetllar per la competència als mercats sospita que els acords entre ambdues empreses limiten la visibilitat de detallistes i competidors

Categories:

Redacció

Apple i Amazon estan sent investigades per la CNMC per possibles pràctiques anticompetitives
Apple i Amazon estan sent investigades per la CNMC per possibles pràctiques anticompetitives

La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha obert un expedient sancionador a Apple i Amazon per possibles pràctiques restrictives de la competència exercides a l’Estat espanyol. Segons l’entitat reguladora, existeixen indicis que ambdues empreses haurien acordat una sèrie de restriccions comercials per prioritzar la presència dels productes oficials de la companyia de la poma en el marketplace espanyol de l’empresa de comerç electrònic.

En concret, la investigació oberta de la CNMC apunta dues accions determinades que van en contra tant de la llei espanyola de defensa de la competència (LDC) com del Tractat de Funcionament de la Unió Europea (TFUE). En primer lloc, l’organisme afirma que les restriccions pactades limiten la visibilitat dels detallistes que comercialitzen telèfons mòbils, rellotges intel·ligents, ordinadors i altres productes d’Apple a la plataforma. D’altra banda, la institució també sospita que aquests acords afecten la publicitat de productes d’altres fabricants que competeixen amb la companyia de telefonia. Per ara, la Comissió ha obert un període màxim de 18 mesos per a la instrucció de l’expedient i la seva posterior resolució.

Ambdues empreses ja han rebut acusacions similars en altres països de la Unió Europea, com França o Itàlia. Apple afirmava en un comunicat que treballen amb Amazon per protegir els usuaris de productes falsificats i “proporcionar-los la confiança que estan rebent un producte original d’Apple en obrir la caixa”. No és la primera vegada que els gegants tecnològics afronten acusacions de competència deslleial al continent europeu, i recentment la Unió Europea ha posat els seus ulls en el mercat dels assistents de veu, en què Apple també es veu implicada.

Etiquetes