Puzzle X situarà Barcelona com la capital dels materials del futur

La capital catalana rebrà el mes de novembre una nova fira per presentar i investigar sobre l’ús de components intel·ligents, quàntics, 3D i altres per a la seva aplicació en l’economia

Categories:

RedaccióACN

Entre els materials del futur hi ha els quàntics, de baixa dimensió, 2D com el grafè, materials avançats i compostos intel·ligents
Entre els materials del futur hi ha els quàntics, de baixa dimensió, 2D com el grafè, materials avançats i compostos intel·ligents | Cedida

Barcelona acollirà del 16 al 18 de novembre la primera edició de Puzzle X, un nou congrés centrat en materials del futur. La fira tindrà un format híbrid entre sessions presencials i virtuals, amb una agenda amb conferències d’experts, competicions i hackatons, acompanyada d’expositors i una incubadora d’empreses. L’esdeveniment se celebrarà en paral·lel al Smart City World Congress i el Tomorrow Mobility per crear un ecosistema global del sector a la capital catalana, i compta amb el suport d’Advanced Material Future Preparedness Taskforce (AMPT) i del Mobile World Congress- serà anual i inclourà una incubadora d'empreses. La directora general de l'AMPT, Zina Jarrahi, ha explicat que preveu l'assistència de mig miler de professionals i que en la següent edició la xifra s'elevi entre 3.000 i 5.000.

Entre els materials que es preveu que guanyin protagonisme en les pròximes dècades es poden trobar els quàntics, de baixa dimensió, 2D com el grafè, materials avançats i compostos intel·ligents. La seva aplicació és transversal i pot anar des de la indústria energètica, la construcció, l’electrònica o el tèxtil, fins a la mobilitat, la salut o el transport, entre altres.

La cerca de nous materials és una necessitat econòmica alineada amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l'ONU, motiu pel qual la fira escollirà com a eixos temàtics quatre dels 17 ODS cada any. Enguany, s’ha escollit la bona salut i benestar; indústria; innovació i infraestructures; ciutats i comunitats sostenibles i acció i clima.

De la mà del MWC

El congrés està organitzat en col·laboració amb del think tank Advanced Material Future Preparedness Taskforce (AMPT) i del Mobile World Congress. La previsió és que se celebri anualment i que en l’edició del 2021 rebi 500.000 professionals. De cara a pròximes edicions, segons ha apuntat la directora general de l'AMPT, Zina Jarrahi, la xifra d’assistents podria arribar als 5.000.

Segons ha explicat Jarrahi, el paper de Hoffman ha sigut clau per fer que aquest nou congrés aterri a Barcelona i no en altres ciutats innovadores com Singapur, Manchester o Sant Francisco. Precisament, John Hoffman forma part del consell rector de l'AMPT i va advocar per la capital catalana, que han sigut "hostes magnífics" del MWC.

Així ho ha explicat el mateix Hoffman en la presentació de l'esdeveniment, que s'ha fet en ple Mobile World Congress. Segons el conseller delegat de la GSMA, és "extremadament gratificant" pels organitzadors de fires veure el "suport a prendre riscos per solucionar el futur" que demostren, segons ell, les autoritats i Fira de Barcelona. "Hem vist el compromís de la ciutat i dels diferents nivells de governs per fer servir la tecnologia per dissenyar un món millor. I per això estem aquí avui", ha coincidit Jarrahi, que és una experta mundial en grafè. Tots dos han assegurat que entre el MWC i el Puzzle hi haurà una "forta aliança".

Etiquetes