iOS 15 potenciarà les videotrucades i el reconeixement intel·ligent de text

L’actualització del sistema operatiu d’Apple arribarà a la tardor i permetrà compartir la informació mèdica amb familiars, cuidadors i professionals de la salut

Categories:

Redacció

La nova versió del sistema operatiu iOS estarà disponible per als models iPhone del 6S endavant
La nova versió del sistema operatiu iOS estarà disponible per als models iPhone del 6S endavant | EverythingApplePro

Revolució a FaceTime, redisseny de les notificacions, millores en l’app de salut... La WWDC 21 ha estat l’escenari escollit per Apple per presentar les grans novetats d’iOS 15, la nova versió del sistema operatiu (SO) per a dispositius iPhone que arribarà aquesta tardor. Malgrat no comptar encara amb una data específica, l’actualització estarà disponible per a tots els mòbils de la companyia des de la versió 6S endavant, incloent-hi també la setena generació dels iPod Touch.

La principal prioritat d’iOS 15 ha passat per una millora integral de FaceTime, l’aplicació de videotrucades dels dispositius d’Apple. Després d’un any marcat pel teletreball, la companyia de la poma s’ha renovat per posar-se a l’alçada de les seves competidores i optimitzar el seu ús. D’aquesta manera, l’app incorpora millores en l’apartat sonor entre les quals destaca l’àudio espacial, que simula la ubicació física dels diferents participants. FaceTime també sumarà en la seva nova versió un mode retrat amb el fons desenfocat, la possibilitat de compartir trucades a través d’enllaços que també seran compatibles amb aparells Android i Windows des de navegador (Chrome o Edge) i la implementació de SharePlay, una nova funcionalitat que permetrà compartir vídeos i música durant les videotrucades que també serà compatible amb Apple TV.

FaceTime incorporarà millores sonores i visuals i noves funcionalitats com SharePlay, que permetrà compartir vídeos i música durant les trucades

Les millores de la nova versió del sistema operatiu s’estenen per totes les aplicacions principals d’iPhone, des del redisseny visual de l’app de Temps a les novetats de Mapes, que incorporarà noves dades d’utilitat referents a Espanya. De la mateixa manera, l’aplicació de Salut incorporarà informació sobre la cadència, nombre i velocitat de passades dels usuaris, unes dades que se sumen a la resta d’estadístiques mèdiques registrades per l’app, com les pulsacions o el control del son, i que en la versió actualitzada es podran compartir amb persones de confiança com familiars, cuidadors o equips mèdics.

Redisseny visual i potenciació del reconeixement intel·ligent d’imatges

L’actualització del SO d’Apple també es percebrà de manera visual, i és que les notificacions del sistema passaran per un canvi de disseny, en què es prioritzaran les icones de les aplicacions i les fotografies de perfil dels usuaris i s’ordenaran per criteris de rellevància, per tal de no desviar l’atenció. En aquest sentit, una altra de les novetats d’iOS 15 és la inclusió del mode Focus, una funcionalitat que permetrà dissenyar diverses configuracions de pantalles d’inici i de notificacions en funció de la nostra activitat actual (treball, estudi, dormir, etc.), a partir del qual podrem fer visibles o invisibles determinades aplicacions i widgets per evitar distraccions.

Apple ha mostrat també una aposta ferma pel reconeixement intel·ligent d’elements, com demostra la inclusió de Live Text. Aquesta nova característica del sistema serà capaç d’identificar elements textuals i numèrics en captures de pantalla i fotografies en temps real. Això permetrà interactuar amb aquests textos, sigui editant-los o bé trucant a números de telèfon. De moment, però, l’aplicació estarà disponible només en set idiomes, entre els quals no s’inclou el català. Des de la companyia asseguren que aquesta funcionalitat també serà capaç de reconèixer objectes, escenes, llibres, mascotes i altres elements d’interès.

Finalment, iOS 15 no s’oblida de la privacitat, un dels aspectes que ja potenciava la darrera versió del sistema operatiu. En aquest sentit, Apple incorporarà un informe anomenat App Privacy Report, que informarà l’usuari sobre quines aplicacions utilitzen les seves dades i de quina manera. Entre els diversos usos d’aquesta nova funcionalitat es troben els intents d’accés a la informació per part d’apps de tercers que mostrarà el navegador Safari.

Etiquetes