El català, pròxima llengua a Kahoot!

El vicepresident de la plataforma, Sean D’Arcy, confirma al ‘Popap’ de Catalunya ràdio que la llengua es troba en la llista d’interfícies locals per desenvolupar

Redacció

El català està a la llista de llengua que Kahoot! vol incorporar
El català està a la llista de llengua que Kahoot! vol incorporar | Kahoot

La plataforma de creació de qüestionaris d’avaluació Kahoot! incorporarà la interfície en català. Així ho ha confirmat el vicepresident de la companyia, Sean D’Arcy, en una entrevista al programa Popap de Catalunya Ràdio, qui ha assenyalat que la llengua el territori es troba “a la llista”. “Estem emocionats de fer algun Kahoot! local en algun idioma més”, ha apuntat.

Tot i l’anunci, D’Arcy ha esquivat donar una data definitiva per a l’habilitació de l’eina en català, encara que ha assegurat que la companyia compta amb diversos treballadors a Barcelona i que s’està fent pressió perquè arribi. No obstant això, ha recordat que ja hi ha disponibles prop de 250.000 jocs en aquesta llengua.

Una eina usada arreu del món

Kahoot! uneix l’educació i la gamificació per crear jocs que reforcin l’aprenentatge. A mesura que un usuari avança en la dinàmica, obté recompenses pel progrés. El mecanisme, apunten els experts, permet mantenir la motivació, engrescar els alumnes i facilitar l’adquisició de coneixements gràcies al seu factor lúdic.

La plataforma es va llançar l’agost del 2013 a Noruega i ja ha superat els 50 milions de jugadors en més de 180 països diferents. En l’entrevista al Popap, Darcy ha assenyalat que la solució va créixer un 247% durant la pandèmia.