La UE no se’n refia de WhatsApp i es passa a Signal

Organismes supranacionals recomanan als seus treballadors que deixin d’usar l’app, propietat de Facebook, arran les noves condicions d’ús que poden comprometre la seguretat

Categories:

Agències

La UE recomana passar-se a Signal i deixar WhatsApp
La UE recomana passar-se a Signal i deixar WhatsApp | Pixabay

El rebombori provocat per la nova política de dades de WhatsApp genera recels a la Unió Europea (UE). Organismes supranacionals com la Comissió Europea, el Consell de la UE i el Parlament han recomanat als treballadors que deixin d’usar l’aplicació de missatgeria instantània per a les comunicacions professionals, i han situat Signal com a eina segura.

La portaveu del Consell, Alatin Taverriti, ha reconegut obertament que la decisió s’ha pres arran “els canvis en els nous termes i condicions imposats per Facebook”, els quals ha apuntat que generen dubtes sobre que “pugui mantenir la integritat de les dades”. El canvi també afecta els periodistes, qui deixaran de rebre informació dels representants de les tres institucions europees a través de WhatsApp.

Tot i la petició, la UE també ha recordat que les comunicacions entre els alts càrrecs i sensibles per la informació que contenen no es fan a través de cap plataforma de missatgeria instantània, sinó que disposen d’eines pròpies que garanteixen en garanteixen la seguretat.

Nova política amb detractors

Els nous termes van entrar en vigor el 15 de maig, després de tres mesos de retard per les crítiques generades per part dels usuaris de WhatsApp. Es calcula que prop del 80% de la ciutadania espanyola ha acceptat les condicions, però això no ha reduït el nombre de migracions cap a Telegram i Signal.

Davant la reacció internacional, la companyia de Mark Zuckerberg ja ha hagut de prendre decisions com la de mantenir les funcionalitats dels usuaris que no acceptin la nova política de dades.