Mataró acollirà el primer gran congrés de ‘game studies’ a Espanya

La trobada de DIGRA Spain se celebrarà entre el 14 i el 17 de desembre al TecnoCampus

Categories:

Redacció

El TecnoCampus acollirà el primer congrés de DIGRA Spain entre el 14 i el 17 de desembre
El TecnoCampus acollirà el primer congrés de DIGRA Spain entre el 14 i el 17 de desembre | Cedida

El TecnoCampus de Mataró serà la seu del primer congrés de DIGRA Spain, el capítol oficial de la Digital Games Research Association (DIGRA) a l’Estat, nascuda el passat febrer. La trobada, impulsada com un espai comú per als acadèmics nacionals amb investigacions centrades en videojocs i coorganitzada per la Universitat Jaume I de Castelló, es durà a terme entre el 14 i el 17 de desembre d’enguany i portarà com a títol El Mapa y el juego: Los Game Studies en España.

Aquest primer congrés té com a finalitat “assentar el capítol DIGRA Spain i reunir a tots aquells implicats en els game studies en el país”, segons expliquen els seus organitzadors. L’esdeveniment neix com un intent per establir un lloc de trobada regular i general per als acadèmics nacionals que investiguen la disciplina. És per això que la reunió s’ha concebut com una trobada bianual i pretén “servir de punt d’inflexió als game studies nacionals, afavorint la presa de contacte, el diàleg entre aproximacions i el debat crític i interdisciplinari entre veus diverses”, asseveren.

La cita es troba actualment oberta a la recepció de propostes acadèmiques per ser defensades durant el congrés, que podran ser presentades fins al 26 de juliol. DIGRA Spain aposta, en aquesta ocasió, per una àmplia diversitat d’àrees temàtiques, que inclouen des d’aspectes intrínsecs del videojoc com són el seu desenvolupament, la seva indústria o el seu disseny narratiu, fins a interseccions del mitjà amb altres disciplines, com la història, la filosofia o els estudis culturals. Al comunicat publicat a la seva pàgina web, els promotors de l’esdeveniment afirmen que s’està estudiant la possibilitat d’associar-se amb una revista acadèmica per a desenvolupar articles de llarga extensió de les presentacions més destacades, amb el fi de maquetar un número especial.