Talent Shakers, La Masia dels emprenedors ‘tech’
Oryon Universal llança una escola per acompanyar les ‘start-ups’ en el procés de disseny d’una idea sòlida, cerca d’inversors i connexió amb possibles empreses interssades en la innovació amb equips externs
Categories:
Start-ups, empreses i inversors. Aquests són els tres actors que vertebren l'ecosistema emprenedor i que s'encarreguen d'aportar innovació, capgirar tot el panorama actual i aplicar les noves tecnologies per anar cap a un nou paradigma. Estan units, però, tots aquests pilars? No sempre, i per aquest motiu Oryon Universal ha presentat el programa Talent Shakers, destinat a "connectar les diferents parts del cervell emprenedor i donar prioritat a la generació d'aquests vincles", ha apuntat el CTO de la companyia, Amador Hernández, també director executiu de la iniciativa. O, per simplificar-ho, "un programa que pot ser com La Masia del Barça per als futurs emprenedors", ha comparat el creador de Founderz, Pau García-Milà.
Aquesta escola pretén acompanyar el talent emprenedor des de la conceptualització fins a la cerca de finançament. "En l'inici del procés, cada persona aporta un coneixement, però no sempre tenim els recursos per tirar endavant", ha apuntat l'emprenedor en sèrie, també ambaixador de start-ups al programa d'Oryon, del qual ha destacat que l'acompanyament des de l'inici fins al final incrementa les probabilitats d'èxit i permet trobar les peces per completar el puzle d'un equip que cobreixi totes les necessitats.
Talent Shakers acompanyarà els emprenedors en el procés de creació d’una idea sòlida i en la cerca d’inversors i ‘partners’ per part de grans empreses que volen innovar
El mecanisme de funcionament de l’escola es basa en la captació d’idees, detecció de febleses i fortaleses, i disseny d’una estratègia personalitzada per obtenir la formació necessària amb experts en màrqueting, aspectes tècnics, temes econòmics i altres àrees per tenir un projecte sòlid. Mensualment es renovaran els cursos per mantenir un aprenentatge continu. En una segona fase, ja amb un portfoli amb més possibilitats de ser reeixit, Talent Shakers connectarà els equips emprenedors amb empreses i inversors que puguin tenir interès en la proposta.
Unir les peces adequades
Salut és un dels verticals que ha viscut una acceleració tecnològica més gran els últims anys, i més encara des de l'esclat de la pandèmia de la covid-19. Qui abandera aquest canvi és el món emprenedor, segons l'exdirectiu d'Almirall i inversor Patricio Fraile, "perquè responen a la societat amb un compromís d'innovació clara, directa i disruptiva". I les grans empreses ho saben, de manera que la connexió amb l'emprenedoria s'ha enfortit per dotar els projectes de recursos que donin resposta als nous reptes.
Les 'start-ups', segons Fraile, “responen a la societat amb un compromís d'innovació clara, directa i disruptiva"
Els dispositius mèdics i les teràpies digitals són les fórmules que més èxit presenten. Per tirar endavant aquestes idees, cal un equip que desenvolupi la part tècnica, validar la idea i cercar el finançament per cobrir les despeses. "Les rondes d'inversió no ho poden cobrir tot", ha assenyalat Fraile, "el crowdfunding s'ha convertit en un vehicle molt important i no tothom ho sap". Aquí el rol de Talent Shakers, ha afegit, és "mostrar totes les vies perquè la start-up sigui un èxit", des del micromecentatge fins a la cerca de business angels.
O, potser, anar de la mà d'una gran companyia interessada a innovar amb projectes de fora de la corporació. Indra ha apostat per aquest sistema en paral·lel al de la creació d'equips integrats per membres de la mateixa plantilla. És a dir, un sistema d'innovació interna i alhora externa on programes com Talent Shakers poden aportar idees sòlides.