Unanimitat al Congrés per establir un pla d’ajuda fiscal al videojoc

La Comissió d’Indústria aprova equiparar el sector amb les bonificacions fiscals de l’audiovisual

Categories:

Redacció

La indústria del videojoc espanyola reclamava aquesta mesura des de feia anys, tal i com recull la patronal DEV
La indústria del videojoc espanyola reclamava aquesta mesura des de feia anys, tal i com recull la patronal DEV | hitesh choudhary (Pexels)

La Comissió d’Indústria, Comerç i Turisme del Congrés dels Diputats ha aprovat una Proposició no de Llei (PNL) per a incentivar la indústria del videojoc a l’Estat espanyol a través d’incentius fiscals. La iniciativa, que ha estat presentada pel Partit Popular i ha rebut un suport unànime de tots els grups parlamentaris, insta al govern a modificar l’article 36 de la Llei d’Impostos sobre Societats per a incloure els videojocs dins de la deducció per inversions en produccions cinematogràfiques, sèries audiovisuals i espectacles en viu d’arts escèniques i musicals.

Aquesta és una de les mesures més reclamades pels professionals nacionals del sector, tal com es recull al Llibre Blanc de DEV, des d’on s’argumenta que “els principals països europeus del nostre entorn (França, Itàlia, Bèlgica i el Regne Unit) han implementat aquesta mesura, que està augmentant el nombre de produccions, atraient grans inversions i establint un efecte multiplicador important”. La patronal de la indústria del videojoc remarca especialment el cas de Regne Unit, país en què el 68% dels jocs desenvolupats no s’haurien produït sense l’incentiu governamental.

Addicionalment al pla d’ajuda fiscal, en les setmanes vinents el Congrés acollirà, a través de la Comissió de Cultura, la ponència del Projecte de Llei de suport al sector cultural per fer front a l’impacte econòmic i social de la covid-19. Aquesta iniciativa legislativa inclou una esmena relacionada amb la fiscalitat del sector dels videojocs, a més d’apostar per donar continuïtat a les línies de suport públic a la indústria i al pla estratègic per a cobrir les necessitats formatives i facilitar la inserció laboral.