La indústria es prepara per accelerar la transformació amb els fons europeus

L’Advanced Factories celebra la seva cinquena edició amb una fira presencial on presentarà les últimes innovacions en tecnologia aplicada a la producció i la competitivitat empresarial

Categories:

Redacció

L'Advanced Factories torna a Barcelona amb una cinquena edició presencial i centrada en l'impuls que poden oferir els fons europeus en la transformació industrial
L'Advanced Factories torna a Barcelona amb una cinquena edició presencial i centrada en l'impuls que poden oferir els fons europeus en la transformació industrial | Cedida

L’Advanced Factories donarà el tret de sortida a la celebració de fires de manera presencial a Barcelona amb la seva cinquena edició, del 8 al 10 de juny. Durant tres dies, l’esdeveniment mostrarà al CCIB les últimes solucions en automatització industrial, robòtica, digital manufacturing, 3D printing, intel·ligència artificial, digital twin, sistemes d'integració, visió artificial i totes aquelles relacionades amb la indústria 4.0 per millorar la competitivitat de la indústria i relocalitzar les plantes productives de la mà de més de 200 companyies expositores.

En la presentació de la fira, el primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, ha mostrat la seva confiança davant la seguretat de la celebració d’esdeveniment de gran format i ha assegurat que són motor per a la reactivació econòmica. També ha destacat el rol clau de la tecnologia en el procés i ha esmentat “la reindustrialització i la promoció del tecno-humanisme” com a elements per “avançar cap a un nou model econòmic més competitiu, equitatiu i sostenible”. Una opinió que ha compartit el president de l’Advanced Factories, Salvador Giró, qui ha recordat que la pandèmia ha accelerat tots els processos de transformació, però que també ha generat “trencament d’estocs” que han fet “necessari automatitzar i digitalitzar les empreses per relocalitzar la indústria”. “Només si aconseguim tenir fàbriques km0, podrem ser molt més competitius a nivell global”, ha conclòs.

L’esperança dels fons NextGenerationEU

El Industry 4.0 Congress oferirà més de 100 hores de transferència tecnològica i de coneixement a través de quatre eixos temàtics -automatització, connectivitat, analítica de dades, i simbiosi industrial- i d'una agenda dissenyada per a cada segment de la indústria amb els fòrums d'aeronàutica i naval, health & pharma, alimentació, electrònica, automoció, tèxtil, ferroviari i del metall.

El congrés comptarà amb diferents sessions destinades a donar les claus per a aprofitar els fons europeus NextGenerationEU. “Les nostres pimes tenen una gran oportunitat amb aquests fons de resiliència i recuperació i hem d'aconseguir que de veritat arribin a les petites i mitjanes empreses del nostre país perquè la indústria pugui apostar per l'I+D, la reindustrialització i l'automatització, digitalització i robòtica per a generar aquest canvi de model productiu que ens farà més competitius”, ha explicat el director general de Advanced Factories, Albert Planas.

Advanced Factories comptarà també amb diferents esdeveniments de networking en els quals trobar socis i tours tecnològic perquè les pimes i les start-ups puguin descobrir les últimes tècniques i innovacions.

Garantir la seguretat dels participants

L’Advanced Factories se celebrarà seguint un protocol de mesures de seguretat i higiene que inclou la presa de temperatura en accessos, l'obligatorietat de portar màscara durant tota l'estada en el recinte, el control d'aforament constant i supervisió de manteniment de distància de seguretat per part dels assistents, la distribució d'espais en zones comunes i auditoris amb la distància mínima de seguretat, la recomanació d'utilitzar l'App Radar Covid i l'ús de tecnologia contactless en accessos, interacció entre visitants i expositors o consulta del programa del congrés.