Vilanova i la Geltrú impulsa un centre de gamificació i realitat virtual

Crea&Play és gestionat per i2CAT i Neàpolis i preveu tenir operatives les primeres 10 iniciatives a finals d’estiu

Categories:

Redacció

Vilanova i la Geltrú impulsa un centre de gamificació i realitat virtual
Vilanova i la Geltrú impulsa un centre de gamificació i realitat virtual | Cedida

L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha presentat Crea&Play, un nou espai dedicat a l’aplicació de noves tecnologies a diferents sectors de la societat. El complex, ubicat al centre Neàpolis, està format per un centre de gamificació liderat per l’agència d’innovació pública Neàpolis i d’un laboratori de realitat virtual gestionat per la fundació i2CAT.

L’objectiu a curt termini de Crea&Play és donar suport a iniciatives d’àmbit municipal a través de l’aplicació de metodologies de gamificació, així com servir d’assessoria per a empreses i realitzar formacions tècniques per a professionals. El centre acollirà una sèrie de diferents iniciatives relacionades amb el seu àmbit d’actuació, i preveu que les primeres 10 propostes ja estiguin disponibles a finals d’estiu. Amb tot, qui ja està treballant dins de la iniciativa és Med Gaims, un projecte europeu destinat a gamificar les experiències turístiques de la ciutat.

Med Gaims és  la primera iniciativa de Crea&Play i ja treballa implementant la gamificació a les experiències turístiques de la ciutat

Les instal·lacions en les quals s’ubica el projecte són una peça important per garantir el seu funcionament i potenciar la voluntat de Crea&Play de convertir-se en un hub de captació d’empreses i professionals. El centre Neàpolis està equipat d’un plató i un estudi d’enregistrament d’àudio, a més d’allotjar l’escola de cinema Catalonia Film School i tenir convenis amb l’Escola Municipal d’Art i Disseny (EMAID) i l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria (EPSEVG).

“Les expectatives de futur que poden aportar aquestes tecnologies és enorme, perquè anem cap a la creació de nous sectors de talent i noves ocupacions”, ha asseverat la regidora d’Empresa de la ciutat, Conxi Martínez, qui veu Crea&Play com “un primer pas” d’aquesta estratègia. L’objectiu del projecte és explorar les tecnologies d’última generació, que no només inclouen la realitat virtual, sinó també la realitat augmentada i les holoconferències. La voluntat final és “seguir potenciant el treball en les noves tecnologies i explorar nous àmbits d'aplicació per posar la ciutat al capdavant en aquest sector”, ha expressat l’alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau.