El Sónar posa els ulls en la intel·ligència artificial amb l’AI and Music Festival

La UPC i betevé col·laboren en la celebració de l’esdeveniment, que explorarà les vies de col·laboració entre la tecnologia i la cultura

Categories:

Redacció

El Sónar cancel·la seva edició i aposta per nous formats
El Sónar cancel·la seva edició i aposta per nous formats | ACN

El Sónar, la Universitat Politècnica de Catalunya i betevé organitzaran l’AI and Music Festival per promoure les aplicacions i reptes de la intel·ligència artificial en la creació musical. La trobada se celebrarà en format híbrid a Barcelona del 27 al 28 d’octubre i començarà a investigar la interrelació entre ambdues disciplines a finals d’abril a través del laboratori de recerca aplicada Thinking Lab.

El programa comptarà amb activitats de música en viu, conferències, workshops, debats, hackatons, espais de creació i presentacions. La majoria d’activitats seran presencials, garantint les mesures de seguretat davant la covid-19, i seran retransmeses per betevé. Altres continguts seran exclusivament online i estaran específicament dissenyats per a les audiències digitals.

Aquesta proposta és la resposta del festival Sónar, que cancel·la seva edició i aposta per nous formats.

Experimentar amb el coneixement

El laboratori serà un espai obert per al debat i l’experimentació que comptarà amb músics, compositors, historiadors culturals, tecnòlegs i científics per avançar en la interacció entre les persones i les màquines en l’entorn de la intel·ligència artificial i la música. L’objectiu de l’espai és identificar els principals reptes per nodrir el contingut del festival, que pretén ser un banc de proves per experimentar amb l’aplicació de la IA en la cultura.

La Comissió Europea ha seleccionat el consorci format per Sónar, la UPC i betevé per organitzar l’AI and Music Festival, en el marc del programa europeu S+T+ARTS (Science, Technology & the Arts). La iniciativa es troba dins del programa d’R+D Horizon 2020 per fomentar aliances entre ciència, tecnologia i arts, que implementin eficaçment un enfocament europeu de la innovació tecnològica centrat en les necessitats i els valors humans.