AI4EU busca reptes industrials per impulsar la intel·ligència artificial

El programa europeu preveu captar proveïdors de tecnologia i propostes per resoldre problemes industrials, empresarials i socials

Categories:

Redacció

El projecte AIEU vol impulsar una intel·ligència artificial europea capaç de resoldre els reptes actuals
El projecte AIEU vol impulsar una intel·ligència artificial europea capaç de resoldre els reptes actuals | CC0

El projecte europeu AI4EU busca problemes industrials, empresarials o socials per buscar-los una resposta amb l’aplicació de la intel·ligència artificial (IA). La convocatòria per a la presentació dels reptes està obert a pimes, empreses de capital mitjà, grans empreses i socis de la plataforma fins al 26 de gener, a qui donarà 10.000 euros per la col·laboració i una solució gratuïta.

L’objectiu del programa és introduir la tecnologia per oferir serveis i productes innovadors com pot ser fer el manteniment predictiu de vehicles o millorar la salut dels treballadors amb internet de les coses.

Proveïdors d’innovació

El programa comptarà també amb dues convocatòries obertes de solucions per seleccionar proveïdors de solucions que abordaran i resoldran els reptes escollits. Aquestes crides estaran obertes a start-ups, pimes, empreses mitjanes, grans empreses i organitzacions de recerca. La primera convocatòria serà del 25 de febrer al 27 d’abril de 2021; i la segona es llançarà a la primavera. D’aquí sortiran un total de 41 organitzacions que podran obtenir fins a 70.000 euros i accedir a un programa de suport de sis mesos.

Amb aquestes convocatòries obertes, l’objectiu de la iniciativa  AI4EU és mostrar la seva capacitat per donar suport a tot un ecosistema per resoldre els reptes públics de la IA en diverses àrees mitjançant el desenvolupament de prototips de solucions.

Una IA europea

Amb la participació de 82 socis de 21 països, el projecte de 20 milions d’euros iniciat el gener de 2019 durarà tres anys. AI4EU unificarà la comunitat d’intel·ligència artificial d’Europa. Facilitarà el treball col·lectiu en recerca, innovació i negocis d’IA a Europa.