El 64% de les cerques a Google acaben sense clics a les pàgines web

El ‘zero-click’ es registre sobretot en les consultes fetes amb dispositius mòbils

Categories:

Redacció

Només el 33% de les cerques de Google generen clics en alguna pàgina web
Només el 33% de les cerques de Google generen clics en alguna pàgina web | Google

El 64% dels usuaris no fa clic a les pàgines web quan fa una cerca a Google. La tendència a l’anomenat zero-click es dona especialment en l’ús de dispositius mòbils, on arriba al 77,22%, mentre que en els usuaris que usen ordinadors es queda en el 46,48%, segons conclou un estudi publicat per SparkToro amb dades de SimilarWeb del 2020.

La informació recollida entre el gener i el desembre del mateix any en més de 5.000 milions de consultes a Google assenyala que només una tercera part de les cerques generen clics orgànics, mentre que les entrades pagades es donen en el 1,59% dels casos.

Els autors de l’estudi apunten cap a la pandèmia com un dels possibles motius de la caiguda dels clics per part del cercador. Segons afirma Rand Fishkin, l’ús dels equips de sobretaula va incrementar durant el confinament, el que pot haver derivat en uns resultats menys afavoridors per als telèfons mòbils. No obstant això, reconeix que el nombre més elevat de consultes sense clics s’ha viscut al desembre, nou mesos després de l’esclat de la crisi sanitària.

Un altre factor rellevant pot ser el Search Engine Result Pages (SERP) de Google, que recull la informació bàsica relacionada amb la cerca i permet a l’usuari obtenir el coneixement sense necessitat d’accedir a cap pàgina web.

Etiquetes