Infància i pantalles

Canòdrom Ateneu d'Innovació Democràtica

Carrer de Concepción Arenal, 165

Barcelona

Conferències

Més info:

comunitat.canodrom.barcelona/assemblies/comunitat/f/1651/meetings/2374

Et preocupa l’ús que fan els infants de les pantalles i com afecta en el seu desenvolupament? Ens trobem per revisar i signar el Manifest Infància i Pantalles, una declaració per conscienciar sobre l'ús responsable de pantalles en la infància.

Els infants arriben al món amb un munt de possibilitats i amb totes les necessitats per cobrir. Pot semblar que ara més que mai es té cura i més vigilància de la petita infància a tots els nivells (social, familiar, econòmic, educatiu, pediàtric), però la presència constant de pantalles ens obliga a repensar i revisar les estratègies educatives per garantir que aquestes necessitats es mantinguin al centre.

Vivim en una societat tecnològica on tothom ha de ser competent a nivell digital per governar l’ús que en fem. Cal preservar els infants de l’excés de pantalles en les primeres edats i fomentar-ne un ús conscient i proporcionat, per tal que puguin créixer de la forma més saludable possible i amb una mínima mediació digital.

Amb la participació de la Dra. Rosa Casafont, metgessa i membre de la Càtedra de Neuroeducació de la Universitat de Barcelona.