Avantatge competitiu en la incorporació de persones neurodivergents a l'entorn digital

Conferències

Més info:

clusterdigital.cat/events/incorporacio-de-persones-neurodivergents-a-entorn-digital/

Ens complau presentar-vos el projecte “CREACIÓ DE TALENT DIGITAL DINS DE LA NEURODIVERSITAT”, projecte impulsat pel Clúster Digital de Catalunya, ambla col·laboració d'Esade Creapolis i Specialisterne, i la participació d'Acceleralia i Gentis

Aquest projecte, pretén donar a conèixer el valor que poden aportar persones amb “neurodivergència” (autisme, asperger,...) en tasques relacionades amb el món digital, així com desenvolupar els mecanismes necessaris per incorporar-los de forma efectiva a les respectives organitzacions tot aportant-hi un plus  de competitivitat.

La demanda de perfils tecnològics i d'altres capacitats, esdevé un factor especialment crític. Per aquest motiu, el projecte en qüestió persegueix la identificació de perfils tecnològics idonis pel Clúster Digital dins la neurodiversitat, i a part de donar a conèixer l’autisme, demostrar com incorporar nou talent al sector digital pot ser una gran oportunitat. Les persones neurodivergents presenten capacitats específiques molt adients per al sector tecnològic que poden ajudar a cobrir les actuals necessitats i afavorir la retenció de talent.

Moltes persones amb autisme tenen una gran capacitat d’atenció al detall, perseverança, tolerància a les tasques repetitives i bones habilitats visuals, cosa que els fa potencialment grans provadors de software, entre d'altres.

La realitat actual és que el 85% de persones amb autisme no tenen feina, i en altres diagnòstics trobem com a mínim, percentatges d’atur molt superiors a la mitjana de la població. És per això que el projecte també aborda la dimensió social de la problemàtica, promovent la incorporació d’aquestes persones al món laboral, fet que esdevé un element de guany de competitivitat per a les empreses.

El projecte tindrà diferents fases:

1. Taula d'experts sobre la temàtica on s'abordarà la comprensió d’aspectes clau i d’alineació d’expectatives.

2. Identificació de quins són els perfils tecnològics que demanda el Clúster i com encaixen amb les competències presents dintre del col·lectiu neurodivergent, fet que té com a resultat un guany competitiu, i altres beneficis que ja es comencen a dur a terme a grans empreses a nivell internacional.

3. Una vegada identificades les necessitats definició i creació d’itineraris formatius per a cadascuna de les combinacions, facilitar la captació dels candidats amb les capacitats i el potencial per a poder donar resposta a tasques específiques al lloc de treball.