Google anuncia 5.000 beques per formar professionals en TIC

L’empresa de Mountain View també posa en marxa quatre certificats professionals centrades en capacitació digital

Categories:

Redacció

Google vol formar professionals capacitats per al sector TI
Google vol formar professionals capacitats per al sector TI | Pixabay

Google ha anunciat que oferirà 5.000 beques per formar professionals experts en suport de tecnologies de la informació (TI). Les ajudes són part d’un nou programa educatiu anomenat Certificats Professionals que vol ajudar a la preparació de treballadors amb competències digitals. El pla s’estructura en quatre formacions de 120 hores especialitzades en  gestió de projectes, disseny d’experiència d’usuari (UX), anàlisi de dades i suport IT per cobrirl’escassetat de fins a 6 milions de treballadors que podria donar-se a Europa, segons calcula la companyia.

Els cursos es poden seguir en anglès amb subtítols, tot i que la branca de suport IT també compta amb continguts en espanyol. No cal coneixements previs accedir-hi, i estan estructurats de manera que es poden completar en sis mesos amb una dedicació de 10 hores setmanals. Al final de la formació, els estudiants rebran un certificat emès per Google per acreditar l’adquisició dels coneixements.

L’accés als programes es fa a través de la plataforma d’elearning Coursera, amb un cost de 32 euros mensuals. Els usuaris que estiguin interessats a inscriure’s, compten amb set dies de prova gratuïtament.

Augmentar l’empleabilitat

El programa ja ha obtingut bons resultats als Estats Units, on la plataforma Coursera calcula que el 82% dels estudiants que han obtingut una de les Certificacions Professionals de Google ha tingut més facilitats per incorporar-se al mercat laboral.

A l’Estat espanyol, les agències de publicitat i comunicació Accenture Interactive, DEntsu, HavasMedia Group, IPG Mediabrands, Making Science, Labelium, Omnicom Media Group, Publicis Groupe, t2ó i WPP ja han anunciat que reconeixeran els certificats emesos per Google que presentin els candidats. En el cas de les beques, compten amb la col·laboració de Fundae, SEPE i el Ministeri de Treball i Economia Social, així com de diverses ONGs locals i INCO (Factoria F5, FAD, FELGTB, Open Cultural Center i Secretariat Gitano).

La nova proposta la companyia de Mountain View se suma al programa formatiu de Google Actívate, on ja s’han format més de 685.000 persones habilitats digitals i més d’un milió a través dels cursos de Grow with Google.