Un ciberatac paralitza els serveis del SEPE

Se suspèn el servei d’atenció a la ciutadania i s’ajorna la cita prèvia fins als dijous mentre continuen les investigacions i es restableix el servei

Categories:

RedaccióACN

Un 'ransomware' seria el culpable de l'atac al SEPE
Un 'ransomware' seria el culpable de l'atac al SEPE | Agències

El Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE) ha patit un atac informàtic general que ha bloquejat l'accés a la pàgina web i a la seu electrònica, segons ha confirmat el Ministeri de Treball i Economia Social. El ciberatac ha obligat a suspendre l'atenció presencial a les oficines perquè els treballadors han hagut d'apagar tots els equips i han estat enviats a casa a l’espera de notícies per tornar a l’activitat. El SEPE ha ajornat la cita prèvia dels usuaris afectats fins al dijous davant la perspectiva que el problema pugui allargar-se més d’un dia.

L’incident ha afectat les 710 oficines que presten serveis presencials i les 52 plataformes en línia del SEPE, segons ha informat la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF). La mateixa organització apunta que podria tractar-se d’un ransomware que ha afectat els ordinadors que es troben a les seus com els portàtils dels empleats que es troben fent teletreball.

En un comunicat, el sindicat ha denunciat que fa mesos que demanen “un decidit suport en inversió tecnològica, ja que les aplicacions i sistemes informàtics tenen una antiguitat mitjana de 30 anys”.

Investigació en curs

El Ministeri de Treball assegura que desconeix la procedència d'aquest ciberatac. "Un equip de tècnics i experts treballen ja per poder tornar a l'activitat normal com més aviat millor", ha indicat un portaveu de l'equip que dirigeix la ministra Yolanda Díaz, qui ha informat que a través de la línia d'atenció del 060 s'habilitarà la possibilitat de rebre informació sobre aquest ciberatac.

El SEPE també ha difós a través de Twitter un missatge per informar de l’estat de l’incident i per compremetre’s a avisar la ciutadania quan la pàgina web torni a estar operativa.