Els cinc escollits per al nou programa d’incubació del GameBCN

L’entitat selecciona els videojocs que formaran part de l’ecosistema d’acceleració internacional

Redacció

GameBCN inicia la sisena edició del programa d'incubació de videojocs
GameBCN inicia la sisena edició del programa d'incubació de videojocs | GameBCN

GameBCN ha iniciat la sisena edició del programa d’incubació amb cinc projectes escollits d’entre el centenar de propostes presentades. Els estudis seleccionats rebran formació intensiva en producció, màrqueting i negocis, juntament amb mentories amb experts del sector durant sis mesos per mostrar els projectes de videojocs a Gamescom.

The Time I Have Left és l’única proposta catalana triada ente les cinc finalistes. L’equip de Ground ha creat un producte que la incubadora destaca per tenir “un disseny únic i un alt valor rejugabilitat”. La mecànica es basa en la narració amb limitacions de temps que obliga el jugador a prendre decisions amb rapidesa.

De les Illes Balears prové la proposta Operation Highjump de Mansion Games, situat a l’Alemanya ocupada de 1946. L’objectiu del videojoc és destruir dictadores i senyors mecànics com l’agent Joe Kawalsky. I des d’Alacant arriba Lethal Honor Essence, de Viral Studios. GameBCN destaca de la proposta “una narrativa dinàmica que envolta una agència global misteriosa amb personatges jugables i mecànics de combat úniques”.

El talent internacional enguany prové de Bèlgica amb You Suck at Parking de Happy Volcano i d’un equip amb professionals d’arreu del món, des de Mèxic fins a Rússia, amb Dominus. El primer posa a prova la capacitat de conducció en 3D, mentre que el segon porta un joc multijugador mòbil Polytopia-meets-Civilization per conquerir territoris.

Barcelona, ‘hub’ europeu

La incubadora ha posicionat Barcelona com un dels centres tecnològics de més creixement a Europa. Rep el suport de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament i actors clau del sector com Socialpoint, Gameloft i Marvelous, amb qui engegarà un nou programa d’incubació indie al Japó.

GameBCN ha estat l’espai de creació de grans èxits com Aragami, Etherborn i Stay, i aquest 2021 ha ampliat més que mai el seu abast internacional amb les propostes escollides.

Etiquetes