La GSMA manté les dates del MWC a Barcelona

El conseller delegat de l’organització de la fira afirma que serà un esdeveniment “presencial, però amb cautela” i que exigirà tests negatius

Categories:

ACN

El MWC manté la celebració del mes de juny
El MWC manté la celebració del mes de juny | Arxiu

La GSMA manté les dates del 28 de juny a l’1 de juliol per a la celebració del Mobile World Congress 2021 a Barcelona. Així ho ha afirmat a l’ACN el conseller delegat de l’organització, John Hoffman, qui ha afirmat que estan preparant “una fira presencial decidits, però amb cautela". La pròxima cita clau al calendari és el MWC de Xangai a finals de febrer, la qual ha apuntat que serà un laboratori de proves per "complementar" les decisions i protocols de l’esveniment a la capital catalana. Amb aquests declaracions, s’ha volgut posar punt final als rumors d’un nou ajornament.

Tots els participants del congrés hauran de presentar un test negatiu de covid-19, tot i que la GSMA oferirà l'oportunitat de fer-se la prova en un espai paral·lel. Aquesta confiança de l’organisme davant la possibilitat de celebrar la fira, un 80% dels exhibidors ja ha confirmat que tornaran a Barcelona, una dada que Hoffman interpreta com que volen ser “part de la recuperació”. “Cada any veiem un creixement en la participació. Fins ara, l'activitat és consistent amb la dels anys anteriors, i creiem que això reflecteix el compromís de la indústria per ser líders en la recuperació col·lectiva i global”, ha indicat.

Un any de l’ajornament

Coincidint amb l'aniversari de la cancel·lació de l'edició del 2020 de la fira, Hoffman reitera que va ser "la decisió correcta". "Unes 100.000 persones d'uns 200 països haurien vingut a Barcelona, de manera que estem segurs que vam salvar vides cancel·lant l'esdeveniment", explica. Una decisió, però, que va oblidar l’organització a "examinar" les seves prioritats i fer "tries difícils sobre com treballar i invertir". "La GSMA va quedar afectada per una pèrdua d'ingressos dels congressos i esdeveniments, de manera que ens hem adaptat per mantenir un equilibri entre oferir valor als nostres membres i representar la indústria", ha afirmt. El conseller delegat ha destacat la "resiliència" del sector durant la pandèmia i diu que la seva feina "mai ha estat més rellevant".

Hoffman referma que l’ajornament va ser “la decisió correcta” i que el sector ha d’ajudar a la recuperació

Segons Hoffman, la principal lliçó de la pandèmia i la cancel·lació de l'edició del 2020 és que cal "ser flexible i respondre ràpid davant d'informacions emergents". "Moltes organitzacions es van haver d'adaptar, nosaltres en som només una", ha recordat Hoffman, que ha destacat que van llançar el GSMA Thrive per estar en contacte virtual amb milers de persones arreu del món.

Dissenyant el MWC 21 a Barcelona

La GSMA preveu donar més informació sobre com serà el MWC un cop passi la fira a Xangai d’aquest mes de febrer i després d’analitzar la situació "global" i "el consell d'experts". No obstant això, Hoffman ha afirmat que la fira se centrarà al voltant del lema Connected Impact, ja que la pandèmia ha demostrat "com d'important és la connexió".

Després d'un any duríssim per culpa de la pandèmia, el conseller delegat ha afirmat que tenen "moltes ganes" de tornar a la capital catalana. "El MWC ha contribuït, en els últims anys, amb més de 5.000 milions d’euros i 110.000 llocs de feina a l'economia", indica. "El futur és difícil de predir ara, però del que estem segurs és que valorem la nostra aliança amb la ciutat de Barcelona i tenim ganes de ser part de la recuperació d'aquesta pandèmia", ha conclòs.

Etiquetes