C-Mask, la mascareta intel·ligent amb traductor

Una startup japonesa crea una solució per mantenir les distàncies de seguretat

Categories:

Redacció

C-Mask era originalment una solució per fer de traductor i guia als aeroports
C-Mask era originalment una solució per fer de traductor i guia als aeroports | C-Mask

La startup japonesa Donut Robotics ha creat una mascareta intel·ligent anomenada C-Mask que és capaç de d’amplificar la veu de l’usuari que la porta, controlar el telèfon per fer trucades o enviar missatges, i traduir a vuit idiomes diferents a l’instant.

L’accessora funciona mitjançant una connexió bluetooth que es connecta al mòbil i processa les dades de veu. Com que té la capacitat de fer d’altaveu, facilita que els interlocutors mantinguin la distància de seguretat.

Un projecte reconvertit

La idea sorgeix d’una solució pensada per als aeroports per ajudar els turistes. Havia de servir com a traductor i guia, però la covid-19 ha fet que la tecnologia es reconverteixi i es pugui emprar com a eina per mantenir els protocols establerts pel coronavirus.

La mascareta s’ha pogut desenvolupar gràcies a una campanya de micromecenatge que demanava 7 milions de iens. Finalment, la proposta ha tingut una acceptació tan gran que ha recaptat 27 milions de iens.

La startup ha anunciat que la solució estarà disponible al mercat japonès a partir del setembre, amb una primera partida de 5.000 unitats. Posteriorment, preveuen estendre les vendes a Europa, la Xina i els Estats Units.

Etiquetes