La Fundació i2CAT i Cisco volen democratitzar les holoconferències en 3D

Les dues entitats col·laboren en la creació d’un sistema que permeti millorar la tecnologia i aplicar-la de manera massiva sense necessitat d’equips potents i de gran consum

Categories:

Redacció

Les holoconferències poden ser una realitat en el futur
Les holoconferències poden ser una realitat en el futur | Cedida

La Fundació i2CAT ha tancat un acord de col·laboració amb Cisco per investigar la creació d’un sistema que faciliti les holoconferències en 3D. La recerca se centrarà en el desevolupament de la tecnologia per facilitar la transmissió i processament de vídeo volumètric, conegut com núvols de punts. El projecte, iniciat el passat gener, té una durada d’un any.

L’objectiu de la Fundació i2CAT és democratitzar les holoconferències en 3D perquè puguin oferir una experiència més real i immersiva amb menys càrrega d’informació i xarxes de comunicació i dispositius que requereixen menys potència. El benefici principal ha de ser un estalvi de costos.

La previsió és que la tecnologia es pugui estendre a una gran diversitat de sectors que actualment requereixen presentisme com l’educació i la salut. Les holoconferències permetran assistir a classe sense desplaçar-se del domicili i visitar-se amb professionals sanitaris, fer valoracions diagnòstiques i cures, i reduir el risc de contagi pel contacte amb el pacient.

Cisco participa en el projecte a través del Centre de Co-Innovació de Barcelona ubicat a Ca l’Alier, on treballa per al desenvolupament i creació de prototips al voltant de la transformació digital. Per la seva banda, la Fundació i2CAT hi aport el seu equip de Media Internet, que ha treballar en VRTogether i Immersia TV, dues propostes del programa Horitzó 2020 de la Comissió Europea.

Etiquetes