WhatsApp limitarà les funcionalitats dels usuaris que no acceptin les noves condicions de privacitat

Les persones que no acceptin abans del 15 de maig els termes, deixaran de llegir i enviar missatges dels seus xats i entraran en un estat d’inactivitat

Categories:

Redacció

WhatsApp vol integrar les dades dels usuaris de la seva app amb Facebook
WhatsApp vol integrar les dades dels usuaris de la seva app amb Facebook | CC0

WhatsApp ha anunciat que a partir del 15 de maig els usuaris que no acceptin la nova política de dades perdran algunes de les funcions de l’aplicació de missatgeria, però no perdran el compte d’usuari, segons ha explicat la companyia en un comunicat. Les persones que no acceptin els nous termes, podran rebre trucades i notificacions, però no tindran accés als mateixos xats, ni podran llegir o enviar missatges.

Les condicions d’ús i privacitat entraran en vigor prop de cinc mesos més tard del previst per la polèmica generada amb l’objectiu de millorar l’estratègia informativa sobre la implicació del canvi. Les novetats han de permetre a Facebook compartir i utilitzar dades obtingut de WhatsApp, però la Unió Europea en quedarà exempta.

Emparats pel RGPD

L’aplicació de missatgeria opera a la UE a través de WhatsApp Ireland Limited, empresa creada expressament per al territori i que està regida pel Reglament General de Protecció de Dades, mentre que fora de les fronteres dels 28, ho fa amb WhatsApp LLC. Això suposa que la xarxa ha de seguir les normes comunitàries que prohibeixen la compartició d’informació entre companyies.

A l’apartat de Seguretat i privaciat de la plataforma, l’organització explicita que el mecanisme de funcionament és el resultat de “converses mantingudes amb la Comissió de Protecció de Dades d’Irlanda i altres autoritats de protecció de dades d’Europa”, pel que un gir en l’estratègia que impliqui traslladar informació a Facebook requerirà “un acord amb la Comissió de Protecció de Dades d’Irlanda en relació amb el futur mecanisme que permeti aquest ús”.

Tot i que els ciutadans de la UE podran continuar usant WhatsApp sense canvis en la privacitat de la seva informació, la nova política sí que permet la comunicació amb empreses que tinguin pàgina a Facebook i vulguin usar l’app de missatgeria per iniciar una conversa. En aquest sentit, tota aquella informació que l’usuari decideixi compartir, podrà ser usada amb propòsits comercials.

Malgrat que no tingui una afectació clara, les persones que decideixin no acceptar l’actualització dels termes i condicions de WhatsApp passaran a ser considerats usuaris inactius. Al cap de 120 dies, la plataforma eliminarà el compte si en aquests tres mesos de marge no s’accepta la nova política.