Les impressores 3D arriben a l’atenció sanitària

Els Serveis de Salut del Baix Empordà apliquen la tecnologia per millorar els estudis previs a les cirurgies i la rehabilitació amb productes adaptats als pacients

Categories:

ACN

Ossos impresos en 3D
Ossos impresos en 3D | ACN

Els Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà ha integrat una impressora 3D per millorar l’atenció als pacients. Una de les àrees que ja estudia com aplicar la tecnologia és el Servei de Diagnòstic de la imatge, que preveu extreure totes les imatges que captura el tomògraf per reproduir-les a escala real amb 3D. Amb això, els cirurgians poden preparar la intervenció o estudiar com fer els talls. En l'àmbit de rehabilitació els professionals imprimeixen productes adaptats a cada pacient. De moment s'han fet petites ortesis pels dits i algunes peces de suport per a la vida diària.

Fotografia: ACN

El Departament d'Enginyeria i Manteniment també podrà usar la impressora per crear peces difícils de trobar al mercat. De moment ja s'han creat cinc fundes per protegir el tub de la fibra d'endoscòpia.

L'equip interdisciplinar que treballa amb aquesta tecnologia estudia altres aplicacions en l'àmbit de la salut que podria tenir aquesta nova eina.

Etiquetes