La UOC impulsa un ‘hub’ de recerca interdisciplinari

El projecte se centra en tres eixos estratègics: aprenentatge en línia, salut digital i societat xarxa

Categories:

Redacció

| UOC

La Universitat Oberta de Catalunya ha impulsat la creació d'un nou hub interdisciplinari per impulsar la recerca, el desenvolupament tecnològic i la innovació. El projecte està centrat en tres eixos estratègics com són l'aprenentatge en línia, la salut digital i la societat xarxa. L'objectiu d'aquest hub és convertir-se en un espai capdavanter de coneixement que estigui compromès amb l'Agenda 2030 de les Nacions Unides per al desenvolupament sostenible.

El hub ha rebut l'impuls de la Generalitat amb el compromís d'incloure'l en la convocatòria de Projectes singulars institucionals d'infraestructures d'R+D, amb un import d'1,25 milions d'euros. Segons la vicerectora de Planificació estratègica i Recerca de la UOC, Marta Aymerich, "el hub agrupa tots els actors de la recerca i la innovació de la Universitat, i promou interaccions que impliquen més transferència de resultats de recerca a la societat". El projecte s'emplaçarà al complex Can Jaumandreu, al districte 22@. A més, es preveu que per al bon desenvolupament de la iniciativa es rehabilitarà un espai de 2.915 metres quadrats per treballar l'R+D+I.

Ecosistema de recerca

L'ecosistema de recerca que vol impulsar la UOC, i que es basa en els tres eixos estratègics, combinarà equipament i actius tant de Barcelona com de Castelldefels. Un exemple és l'eHealth Center, que és un espai transdisciplinari que es correspon amb els eixos de salut digital i d'e-learning. També intervindrà l'Internet Interdisciplinary Institute (IN3), enfocat en la investigació d'internet i dels resultats que té la interacció entre tecnologia i activitat humana.

La UOC impulsa un ecosistema de recerca centrat en tres eixos estratègics

El hub compta amb infraestructures de suport com el Data Science Lab, on es treballa amb big data; el Media Lab, que explora l'àmbit de la comunicació, el disseny i les cultures digitals; el Neuroscience Lab, que investiga sobre neuropsicologia i neurociència cognitiva, i per últim, els UOC Labs, espais d'experimentació dotats de tot el material necessari per a la investigació en l'àmbit de l'e-learning.

L'objectiu de la UOC amb aquest projecte també implica potenciar la participació de la ciutadania i fomentar la comunicació científica, fent valdre la importància de l'activitat científica. Segons afirma Aymerich "el hub ha de connectar la ciència amb la ciutadania, fent divulgació de la recerca i dels seus resultats, i impulsant la participació ciutadana en els projectes de recerca".

Etiquetes